08.10.2024-20:46 (Son Güncelleme:08.10.2024-20:46)

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, BDT Zirvesi'nde İşbirliğini Vurguladı

Caparov, BDT Zirvesi'nde Kırgızistan'ın işbirliği ve dostane ilişkiler konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Kırgızistan’ın BDT Zirvesi’ndeki Vizyonu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) işbirliği ve dostane ilişkilerin geliştirilmesine olan desteklerini vurguladı. Moskova'da düzenlenen BDT Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Daha Fazla Etkileşim İçin İnanılmaz Bir Fırsat

Caparov, zirvenin sonuçlarının BDT ülkeleri arasında daha fazla etkileşim için bir temel oluşturacağına inandığını belirtti. "Kırgızistan, BDT içindeki işbirliğini ve ülkeler arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesini desteklemeye devam edecektir," dedi.

Hedefler ve İşbirliği Alanları

Cumhurbaşkanı, Kırgızistan'ın BDT içindeki çok yönlü işbirliğini artırma hedeflerini de açıkladı. Bu hedefler arasında karşılıklı ticaretin yükseltilmesi, endüstriyel işbirliği, ulaşım ve lojistik yollarının geliştirilmesi, tarım ve altyapı alanlarında ortak projeler oluşturmak yer alıyor.

Gıda ve Enerji Güvenliği

Caparov, gıda ve enerji güvenliğinin sağlanması ile yeni teknolojilere erişim konusundaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. BDT'deki kalkınmanın göstergelerinin ulusal ekonomilerdeki istikrarlı büyüme ve sosyo-ekonomik durumdaki iyileşme olduğunu sözlerine ekledi.

Büyük Zaferin Anıldığı Günler

Zirve sırasında, Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı'ndaki zaferinin 80. yıl dönümünde Kırgızistan’ın tüm etkinliklere katılacağını belirten Caparov, bu önemli tarih için hazırlıkların devam edeceğini ifade etti.

Enerji Güvenliği ve İşçi Göçü

Rusya ile işçi göçü alanında işbirliğini güçlendirme çağrısında bulunan Caparov, ayrıca enerji güvenliği hakkında da yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve enerji kaynaklarının değişimi için ortak projelerin hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Liderler Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr