Kireç temizleme yöntemleri nelerdir? Çaydanlıktaki kireci çözmek için uygulanan doğal yöntemler
Çayın tadının değişmesine neden olan çaydanlık kireci nasıl temizlenir? Çaydanlık kirecini temizlemek için ne yapmak gerekir? Sizler için pratik yöntemleri derledik.
Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan çay, hayatımızın her köşesinde yudumladığımız lezzetli bir içecek. Ancak çay demledikten sonra karşı karşıya kaldığımız en büyük sorunlardan biri, çaydanlık diplerinde oluşan kireçlenmedir.
Çaydanlıktaki kireci temizleyen doğal yöntemler
Çayın tadını bile değiştiren bu kireçlenme aynı zamanda sağlık açısından da oldukça tehlikelidir. Çaydanlık dibinde oluşan ve zamanla katmanlaşan bu kireç, birçok hastalığı tetikleyebilir. >Çaydanlıkta meydana gel kireçlerden kurtulmak ise sanıldığı kadar zor bir durum değildir. Kireçten kurtulmak için ihtiyacınız olan limon ve karbona karışımından yardım alabilirsiniz. Aynı zamanda patates kabuğu da çaydanlıklarda oluşan kireci temizlemenize yardımcı olur. Peki, çaydanlık kireci nasıl temizlenir? Çaydanlık temizliği nasıl yapılır? Çaydanlık nasıl temizlenir?
Kireci yok etmenin doğal yolları
Günlük hayatımızın en keyifli içeceklerinden biri olan çay hayatımızın her noktasında bize eşlik ediyor. Çeşmelerden akan suların kireçli olması nedeniyle çaydanlıklarda kireç oluşmaktadır. Düzenli olarak temizlenmeyen çaydanlıklar kireçlenir ve kireçlenmiş çaydanlıklar sağlığın tehlikeye girmesine neden olur. Ancak çaydanlıktaki kireci temizlemek birkaç malzeme ile mümkün. Kimyasal ürünler yerine doğal yöntemlerle çaydanlığınızı temizleyebilirsiniz. Başta sirke olmak üzere, limon ve karbonat karışımı hatta patates kabuğu bile çaydanlıklarınızdaki kireci söküp atmanıza yardımcı olur.
Her derde limon kireci de yok ediyor!
Limon, çaydanlığın içini dışını parlatmada oldukça etkili bir üründür. Ayrıca karbonatta çaydanlıkların içerisinde oluşan kireçleri sökmeye yardımcıdır. İlk olarak kireçlenmiş çaydanlığınızın içerisine 1 paket karbonatın tamamını boşaltın. Ardından 1 adet limon suyunu sıkın daha sonra da limonun içini parçalayıp çaydanlığın içerisine atın. Üzerine çaydanlığın yarısına gelecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yavaş yavaş bütün kireçlerin yok olduğunu göreceksiniz.
Patates kabuklarını bu yöntemle değerlendirin!
Temizle yöntemlerinden bir diğeri de patates kabuğudur. Patates kabuklarını soyduktan sonra kireçlenmiş çaydanlığın içerisine koyun. Çaydanlığın yarısına kadar su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynarken kireçlerinde yavaşça çözüldüğünü göreceksiniz. Ardından bulaşık süngeriyle güzelce ovalayıp durulayın.