Kinder yumurtalarına Salmonella virüsü nasıl bulaştı? Avrupa’yı alarma geçiren salgında yeni gelişme! Üretici firmadan açıklama geldi
Avrupa’da Kinder çikolatalarını tüketen çok sayıda çocuğa Salmonella virüsünün bulaşması dünyayı ayağa kaldırdı. Koronavirüs pandemisinin ardından Salmonella virüsünün ortaya çıkması paniğe neden oldu. Salmonella virüsünün çok sayıda çocuğa bulaşmasının ardından Kinder ürünlerinin birçok ülkeden toplatılma kararı alındı. Avrupa’yı alarma geçirin virüsün ardından, Kinder çikolatalarına Salmonella nasıl bulaştı? Sorusu akıllara gelmişti. Üretici firma o soruya yanıt verdi.
Kinder markalı çikolataları ve sürpriz yumurtaları tüketen çocuklarda Salmonella virüsünün ortaya çıkması Avrupa’da paniğe neden oldu. Salgın şüphesiyle birçok ülke Kinder ürünlerini piyasadan toplatma kararı aldı. Dünyada ünlü Kinder markasında böyle bir krizin yaşanması herkesi şaşkına çevirdi. İshal, ateş, kusma ve mide bulantısı gibi belirtilerle kendini göstermeye başlayan ve çok sayıda kişinin hastanelik olmasına neden olan Salmonella virüsünün ardından, Kinder firmasından ilk kez açıklama yapıldı. Üretici firma, virüsün çikolatalarına nasıl bulaştığını açıkladı.
Kinder çikolatalarını tüketen çocuklarda ortaya çıkan Salmonella, dünyayı ayağa kaldırdı. Vakaların ardından birçok ülke Kinder ürünlerini piyasadan toplattı. Virüs skandalının ardından üretici firma ilk kez açıklama yaptı. Firma, virüsün ürünlerine nasıl bulaştığını açıkladı. Peki, Salmonella virüsü çikolatalara nasıl bulaştı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…
Salmona virüsünün ortaya çıkmasına neden olan Kinder çikolatalarını üreten Ferrero firmasının Fransa'da bulunan Genel Müdürü Nicolas Neykov, yaşanan skandalın ardından ilk kez açıklama yaptı. Fransız Le Parisien gazetesine açıklamalarda bulunan Neykov, virüsün Belçika’da bulunan Arlon fabrikasında ortaya çıktığını belirterek, virüsün nasıl bulaştığına açıklık getirdi. Yapılan incelemelerin ardından virüsün nasıl ortaya çıktığını tespit ettiklerini belirten Neykov, virüsün fabrikada bulunan süt yağı tankının filtrelerinden birinden kaynaklandığını ifade etti.
Eleştirilere yanıt verdi
Virüsün filtreye ham maddeler aracılığıyla bulaşmış olma ihtimalinin olduğunu belirten Genel Müdür Nicolas Neykov, virüsün çalışanlar tarafından bulaştırılmış olma ihtimali üzerinde de durdu. Olay sonrası fabrikayı kapattıklarını söyleyen Neykov, gerekli testlerin yapıldığını ve testler negatif çıktıktan sonra yeniden açıklarını dile getirdi. Salmonella virüsünün ortaya çıktığı tarih olan 15 Aralık’ta Arlon fabrikasının kapatılmaması ve hizmete devam etmesi nedeniyle firmaya ağır eleştiriler yapılmıştı. Bu duruma da değinen Neykov, 15 Aralık’ta fabrikayı kapattıklarını savunarak, o tarihte üretimin durdurulduğunu ve mevcut ürünlerin atıldığını iddia etti. Neykov, fabrikada testler yapıldığını ve testlerin negatif sonuç vermesiyle birlikte yeniden üretime başladıklarını kaydetti.
Son 20 yılın en büyük geri çağırması!
Skandalın ardından piyasadaki ürünleri geri çağırdıklarını ve çok fazla ürünü toplattıklarını belirten Genel Müdür Neykov, bu olayın son 20 yılın en büyük ürün geri çağırması olduğunun altını çizdi. Salmonella sonrası sadece Fransa’da 3 bin tonu aşkın Kinder ürünü piyasadan toplatıldı.
Olay sonrası tüketicilerin markaya olan güveninde ciddi azalma olduğu ifade edilirken, tüketicilerin yüzde 60’ının markaya olan güvenini kaybettiği belirlendi. Paskalya bayramı döneminde en fazla çikolata satışının gerçekleştiği bilinirken, firmanın bu dönemde cirosunda yüzde 40 kayıp yaşadığı ve yıl sonunda da on milyonlarca Euro kayıp yaşayacağı belirtildi.
Yaşanan virüs skandalında, 81 vaka Fransa’da olmak üzere 100’ün üzerinde çocukta Salmonella virüsü tespit edildi.