04.08.2020-09:13 (Son Güncelleme:23.11.2024-05:24)

Mevsiminde olmadığı halde tezgahlarda yerini alan besinler kimyasal işleme maruz kalmış olabiliyor.

1


Mevsiminde olmadığı halde tezgahlarda yerini alan besinler kimyasal işleme maruz kalmış olabiliyor. Besinleri canlı tutmak ve renklerinin solmaması için birçok işlem uygulanıyor. Günlük hayatta tüketmemiz gereken besinlerin kimyasal işleme maruz kalıp kalmadığını nasıl anlarız? Besinlerin kimyasal işlemden geçip geçmediğini anlamak için birkaç ipucu bulmaktadır.

2

Domates


Domatesin ilaçlı olup olmadığını anlamak çok basittir. Öncelikle şunu belirtmekte yarar vardır ki domatesler yazın tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alır. Kışın tüketilen domatesler sağlığınız açısından tehlikeli olabilir. Eğer domatesin kabuğunun çok yapay göründüğünü düşünüyor ve çıplak gözle beyaz çizgilerin farkına varabiliyorsanız, bu domates nitrik asit içeriyordur.

3

Bal Kabağı


Kış mevsiminde sofralarınızı şenlendiren bal kabağı ilaca maruz kalabiliyor. Kabağın dışı pürüzsüzse ilaca maruz kalmadığı söylenir. Tam tersi, eğer life benzer yamuk çizgileri ya da kara benekleri varsa, bal kabağı ilaca maruz kalmıştır diyebiliriz.

4

Salatalık


Salatalıkta domates gibi yaz mevsiminde tüketilmesi gerekir. Mevsiminde tüketilmeyen ve içerisinde çekirdek bulunmayan yumuşak salatalar sağlık açısından risk taşır.

5

Patates


Patateste küçük yumruların çok fazla olması, içerisinde kararmalar meydana gelmesi çok fazla ilaca maruz kaldığının belirtisidir.

Kimyasal İşleme Maruz Kalan Gıdaları Anlamanın Yolu
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR