Kimisi Komik, Kimisi Enteresan Lakaplarıyla Ünlü 10 İsim
Ünlüler ifşa, ünlülerin lakapları, ünlülerin sırları, ünlülerin gerçek isimleri, sezen aksu'nun lakabı,
Hadise
Ünlülerin hiç duyulmamış lakapları ifşa oldu.
Ebru gündeş: sefaköy güzeli
İstanbul sefaköy'ün çamurlu yollarında geçen çocukluğundan dolayı kendisine "sefaköy güzeli" diye hitap edilen ebru gündeş aynı zamanda overlokçuda çalıştığı için kendisine "overlokçu güzeli" diye de hitap edilirmiş.
Behzat uygur: sepet
Behzat uygur'un üç tane lakabı var. bunlardan birincisi "sepet". bu lakabın nedeni saçlarının kıvırcık ve gür olması. uygur'un bir başka lakabı "koca kafa". bunun sebebi de saçları. ailesi ise uygur'a "altın çocuk" dermiş.
Erol büyükburç: jazabel erol
Ünlü sanatçı 1952 yılında 'jazabel'in şarkısını okuduğu için yıllarca 'jazabel erol' lakabıyla anıldı. büyükburç; "o tarihlerde televizyon ve klipler olmadığı için sanatçılar, okudukları şarkı ile lakap alırlardı" dedi.
Saba tümer: pirzola
Kahkahasıyla bilinen saba tümer'e "bir kahkaha bir kilo pirzolaya bedel" atasözümüzün armağan edilmesiyle kendisine "pirzola" lakabı takılmıştır.
Gülşen: pijamalı kız
Bundan 20 yıl önce pijamalarıyla çektiği klip olay olmuş ve tüm türkiye kendisini "pijamalı kız" olarak konuşmuştu.
Ajda pekkan: süper star
Ajda pekkan, 9 nisan 1977'de piyasaya çıkarmayı planladığı albümüne bir isim ararken bir arkadaş toplantısında yer alan dönemin usta gazetecilerinden sedat simavi, ajda pekkan için, 'o star değil süperstardır' demiş 40 yıl önce yapılan bu övgü günümüze kadar gelmiştir.
Gönül yazar: taş bebek
Gönül yazar'ın, "taş bebek” adlı ilk filmindeki oyunculuğu çok beğenildi ve lakabı ondan sonra “taş bebek” olarak anılmaya başladı.
Seray sever: kuki sever
Kuki isimli bir köpeği olan seray sever'e bir arkadaşı da 'kuki' demeye başladı. yakınları da ona seray yerine 'kuki sever' demeye başladı.
Zeki müren: sanat güneşi
Türk müziğine adı altın harflerle yazılan zeki müren' hem sanat güneşi hem de 'paşa' lakabı takılmıştı. 1996 yılında 64 yaşındayken kalp krizi nedeniyle kaybettiğimiz zeki müren, 'sanat güneşi' denmesinin nedeni sanata bir güneş gibi doğması mesleğini başarıyla yerine getirmesiydi.
Ebru şallı: çubuk kraker
Gençlik yıllarında çok zayıf olan ebru şallı'ya arkadaşları "çubuk kraker" diye seslenirmiş.
Ünlülerin daha önce duymadığınız lakaplarını sizler için derledik.işte ünlüler ve lakapları...
Sezen aksu: minik serçe
Sezen aksu 1978 yılında 'minik serçe' isimli şarkı besteleyen ve seslendiren sezen aksu, aynı yıl atıf yılmaz'ın 'minik serçe' isimli filminde rol oynadı. böylece adı, 'minik serçe' olarak anıldı.
Fatih ürek: fato
Fatih ürek'in iki lakabı var. arkadaşları fatih'i kısaltarak ona, 'fato' dermiş. bazıları da onu yakaladığı başarıdan dolayı "kral" diye çağırıyor.
'uçurum leyla'
Ajda pekkan, sezen aksu’nun kendisine taktığı ismi açıkladı. pekkan, geniş bir yelpazede müzik dinlediğini ve caz, latin, türkü, arabesk ve hip hop’tan hoşlandığını belirterek, sezen aksu’nun da bu nedenle kendisine “uçurum leyla” adını taktığını söyledi.
Eser yenenler: bal dudak
Eser yenenler, dudaklarının kalınlığından dolayı ona "bal dudak" denilmektedir.
Hadise: bayan bacak
Güzel fiziği, özellikle de bacakları ile dikkat çeken hadise, "bayan bacak" olarak anılıyor.
Tarkan: mega star
Harbiye konserleri başta olmak üzere izleyen herkesi büyüleyen sahne performansı yıllardır bozmadığı çizgisi nedeniyle 20 yıl önce türk basını onu 'megastar tarkan' olarak anlamasıyla bu şekilde kaldı. ünlü şarkıcının aslında aile arasında başka bir adı daha olduğu ortaya çıkmıştı. tarkan'ın akrabaları evde 't' diye sesleniyorlarmış.
Mehmet ali erbil: karışık
Mehmet ali erbil, orta okulda hep kızlarla arkadaştı, erkek arkadaşı çok azdı. erkekler kıskanıp ona, ‘karışık’ derlerdi.
Ayşen guruda: domates güzeli
Televizyonda bir eğlence programında canlandırdığı 'domates güzeli nahide şerbet' karakteri çok sevilmiş ve sonrasında "domates güzeli" reklam filminin çekilmesiyle şöhreti yakalamıştır.
Çağla şıkel: çikolata kız
Çağla şıkel'in esmer olmasından dolayı kendisine lise yıllarında "çikolata kız" diye hitap edilirmiş.