19.09.2024-12:16 (Son Güncelleme:19.09.2024-12:16)

Kılıçdaroğlu Reddetti Özdağ Yayınladı: İçişleri ve 2 Bakanlık Verilmiş...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yankısı sürmeye devam ediyor. CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile imzaladıkları protokolü reddetti. Kılıçdaroğlu'na yanıt Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, imzalanan protokol metinlerini paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2 turunda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya gelerek protokol imzalayan Kılıçdaroğlu, seçimin ardından geçen bir buçuk yıl sonra imzalanan protokolü reddetti.

Kılıçdaroğlu Protokolü Reddetti

Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Özdağ'a İçişleri Bakanlığı vaadinde bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masanın adayı olarak yarışan Kılıçdaroğlu, aday olmak istemediğini fakat 6'lı masada bulunan partilerin zorla kendisini aday yaptığını belirtti.

Özdağ, İmzalanan Protokolleri Paylaştı

Kılıçdaroğlu'nun protokol imzalamadım sözlerinin ardından Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Özdağ, kendisiyle kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolü yayınladı. Özdağ, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun inkar ettiği protokoller. İnanılır gibi değil'' açıklamasında bulundu.



İçişleri Bakanlığı ve 2 Bakanlık Sözü Verilmiş

Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında imzalanan protokolde seçimin kazanılması halinde Ümit Özdağ'a ve Zafer Partisi'ne İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere 3 bakanlık sözünün verildiği görüldü.

damlaeroglu@haber365.com.tr