Soğuk havaların gözdesi olan kestane şekeri, özellikle çay yanına oldukça güzel yakışıyor. Bursa, Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılan kestane şekerini siz de evinizde yapmayı deneyebilirsiniz. Peki kestane şekeri nasıl yapılır? İşte mükemmel tadı olan kestane şekeri tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
250 gram kestane
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
4 damla limon suyu
YAPILIŞI
Hazırladığınız kestaneleri derin bir tencereye koyun. Kestaneleri geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Kestaneler güzelce haşlanınca bir bıçak yardımı ile kabuklarını ayıklayın. Ardından ılıklanması için bekletin. Şerbetini yapmak için küçük bir tencereye şeker ve su ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca limonu yavaşça ilave edin. 15 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.Soğuyunca 1 gece buzdolabında bekletin ve böylece şerbetle iyice özdeşleşecek. Ertesi gün istediğiniz biçimde servis edin. Afiyet olsun...