Kestane Nasıl Pişirilir?
Kış mevsimi gelince yanmaya başlayan sobaların vazgeçilmez bir ritüeli vardır. Üzerine kestaneleri bir bir çizip koymak, kabuğu çıtır çıtır olana kadar pişirmek... Dışarıdaki soğuğa, yağışlara inat sıcacık olmaya başlayan evlerin en büyük mutluluklarından biridir.İşte kastane nasıl pişirilir detayları...
Kış mevsimi gelince yanmaya başlayan sobaların vazgeçilmez bir ritüeli vardır. Üzerine kestaneleri bir bir çizip koymak, kabuğu çıtır çıtır olana kadar pişirmek... Dışarıdaki soğuğa, yağışlara inat sıcacık olmaya başlayan evlerin en büyük mutluluklarından biridir.İşte kastane nasıl pişirilir detayları...
KESTANE PİŞİRME PÜF NOKTALARI
Tıpkı diğer sebze ve meyvelerde olduğu gibi kestanede de tazelik mühim. Kestaneniz ne kadar taze olursa o kadar kolay pişer ve lezzetli olur. Bu nedenle kestaneyi tam mevsiminde tüketmek önemli. Alırken kabuğunun sert olmasına ve dış görüntüsünde çok fazla ağ olmamasına özen gösterin. Eğer kabuğu çok inceyse, farklı ve acı acı bir kokusu varsa almamaya özen gösterin. Bu şekildeki kestaneler yeterince taze olmadıkları için beklediğiniz lezzeti bunlardan alamayabilirsiniz.
Kestanenin taze olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu da kestanenin kabuğuna bir bıçak ya da keskin bir aletle çizik atıp içine bakmak. Rengi ve iç kabuğu yenebilecek durumlara uygunsa alın. Alırken bunlara özen gösterirseniz lezzetli mi lezzetli kestaneler pişireceğinize eminiz.
Kestaneleri pişirmeden önce mutlaka çizik atın ve suyun içine birkaç saat kadar bekletin. Bunu yaptıktan sonra ya da bunu yapmaya vaktinizin olmadığı durumlar için ise bu yöntemleri deneyebilirsiniz.
KESTANE SUDA HAŞLAMA
Kestanelerin içlerinin yumuşacık olmasını istiyorsanız, o kavruk lezzet olmasa da olur diyenlerdenseniz sizi suda haşlama yöntemine alalım. Tazecik kestanelerinizi seçtiniz. Bıçak, falçata ya da keskin bir aletle üzerine çizikler attınız. Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın.
Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur. Dilediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bu nedenle suyun içinde tam olarak haşlandıklarını düşündüğünüz anda kestaneleri süzdürün. Fazla sularını süzdükten sonra oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirerek soyun ve afiyetle tüketin.
FIRINDA KESTANE KEBAP NASIL YAPILIR?
Öncelikle yine kestanelerinizi güzelce çizin. Suyun içinde en az 15 dakika bekletin. Ardından fazla suyunu süzdürün ve bir kağıt havlu yardımıyla kestanelerinizi kurulayın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine kestanelerinizi aktarın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında kabukları hafif siyahlaşana kadar ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin. Kabuklarının ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Bu duruma geldiğinde fırından alın ve oda sıcaklığında bir süre dinlendirip hemen soyma işlemine geçerek afiyet tüketin.
TAVADA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
Vaktiniz yok ve kestaneleri suda bekletemediniz. Hiç sorun değil. Demir döküm ya da kalın tabanlı bir tavanın içine çizilmiş kestaneleri alın. Her 250 gram için 1 çay bardağı kadar su koyun. Sularını çekip yavaş yavaş kavrulmaya başlamalarını sağlayın. Bu sırada yanmaması ve yapışmaması için belli aralıklarla güzelce karıştırın.
Ardından suyunu güzelce çekip, dış kabuğunun rengi değişene ve kabukları ayrılana kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ocaktan alın. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra kabuklarını soyarak afiyetle tüketin.
FIRIN TORBASINDA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
Bu yöntemde yine çizikler atılıyor, suyun içinde 10-15 dakika kadar bekleyen kestaneler fırın poşetinin içine konup 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Pişirmeden önce fırın poşetinin üzerine delikler açmayı da unutmayın. Çıkardıktan sonra yumuşacık, kabukları kolay soyulan kestaneleriniz hazır.
KESTANE KABUKLARI EN KOLAY NASIL SOYULUR?
Kestanelerin kabuklarını çok kolay bir şekilde soymak için mutlaka ama mutlaka öncesinde suyun içinde bekletmeye özen gösterin. Beklettikten sonra pişirme aşamasına geçin. Pişirme aşamasında sonra bir havluya sararak birkaç dakika dinlendirebilir ve o şekilde soyabilirsiniz. Öncesinde suyun içinde bekletmek ve kabuklarının üzerine sağlam çizikler atarak pişirmek kolay soymanız için zaten yeterli yöntemler. Taze olmadığı durumlarda zor soyma gibi durumlar yaşamanız mümkün.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın