02.10.2024-23:15 (Son Güncelleme:02.10.2024-23:15)

Kerkük'te Lübnan'a İnsanî Yardım Toplama Faaliyeti

Kerkük'te, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları sonrası yardım toplama çalışmaları başlatıldı.

Kerkük'te Lübnanlılar İçin Yardım Toplandı

Irak'ın Kerkük şehrinde, İsrail'in yoğun hava saldırıları altındaki Lübnan'a yardım göndermek amacıyla birden fazla bölgede hayır çadırları kuruldu. Yardım çalışmaları, yerel organizatörlerden Şerif Paşa tarafından koordine ediliyor.

İhtiyaçlar Gideriliyor

Şerif Paşa, yaptığı açıklamada, Irak'ın diğer şehirlerinde olduğu gibi Kerkük'te de Lübnanlılar için insani yardım toplama faaliyetlerinin başladığını belirtti. Kerkük'ün Bağdat yolu, Tisin semti ve Tazehurmatu ile Beşir bölgelerinde de benzeri yardım çalışmaları yürütülmekte. Paşa, bu yardım faaliyetinin, Lübnanlıların ihtiyaçları karşılanana kadar devam edeceğini vurguladı.

Yardımlar arasında ailelerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak gıda, giysi, çocuk bezi ve battaniye gibi malzemeler yer alıyor. Ayrıca, çocuk mamaları ve nevresim takımları da yardım listesinde bulunuyor.

İsrail'in Saldırıları ve Sonuçları

İsrail ordusunun, 8 Ekim 2023 tarihinden beri Hizbullah ile sürdürdüğü çatışmalar sonucunda 1328 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı, Lübnan'daki hava saldırıları nedeniyle artış gösterdi. Hükümet verilerine göre, ölenlerin 104'ü çocuk, 194'ü ise kadın. Ayrıca, 27 Eylül'de Beyrut'a yapılan bir hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da yaşamını yitirmiştir.

Hizbullah, İsrail'e karşılık olarak roket ve füzelerle misilleme yaparken, İsrail ordusu da kendi üslerine yönelik saldırılara maruz kalmaktan kaçınmıyor. Tüm bu olaylar sonucu, ülke içindeki yüz binlerce insan yerinden oldu ve göç dalgası sürüyor.

Irak'ın Kerkük kentinde birden fazla bölgede kurulan hayır çadırlarında, İsrail'in yoğun hava saldırıları altındaki Lübnan'a yardım toplandı. Yardım çalışmasının organizatörü Şerif Paşa, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr