Kereviz birçok ülke mutfağında yer alan şifalı bir bitkidir. Kereviz bitkisi, güçlü bir antioksidan ve iltihap gidericidir. Sindirim sistemini de rahatlatan kerevizin başrol olduğu 3 tarifi sizin için derledik.
KEREVİZ ÇORBASI
Kereviz çorbası için gerekli olan malzemeler:
- 1 adet kereviz
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- Kerevizin yaprakları
- 1 litre sıcak
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Maydanoz
Servis için:
- Karabiber
- Limon
Hazırlanışı: Kerevizi, havucu ve patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını küçük bir şekilde doğrayın. Düdüklüye tavuk suyunu da koyarak 10 dakika kadar haşlayın. 2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yaparak kaynayan sudan bir kaşık alarak karıştırın ve çorbaya koyarak karıştırın. 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve maydanoz koyarak 10 dakika kaynatarak ocağı kapatın Limon ve karabiber ile son dokunuşları yapabilirsiniz.
ELMALI KEREVİZ SALATASI
Elmalı kereviz salatası için gerekli olan malzemeler:
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 büyük havuç
- 3 adet yeşil elma
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Maydanoz
- 1 çay bardağı ceviz
Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyarak kararması için limon sıkılmış suya koyun. Karıştırma kabında rendelenmiş havucu, kerevizi ve kabuğunu soyduğumuz elmayı küp küp doğrayarak harmanlayın. >Üzerine mayonezi ve yoğurt ekleyin az miktarda tuz ekleyerek 1 çay bardağı cevizi iri iri doğrayıp hepsini karıştırın.
KEREVİZ MEZESİ
Kereviz mezesi için gerekli olan malzemeler:
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 su bardağı ceviz
- 3 diş sarımsak
- 250 gram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Hazırlanışı: Kerevizi soyun ardından küp şeklinde doğrayın. Kerevizi, cevizi ve sarımsağı robotta çekin. Süzme yoğurdu, mayonezi ve tuzu iyice harmanlayın. Robotta çekilen kerevizi, süzme yoğurtun içerisine dökerek iyice karıştırın. Mezeniz hazır.