20.09.2024-10:01 (Son Güncelleme:20.09.2024-10:01)

Kerem ve Orkun Benfica’ya galibiyeti getirdi: Şampiyonlar Ligi’nde Türk resitali

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Benfica deplasmanda Kızılyıldız’ı Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün golleriyle 2-1 yendi.

Şampiyonlar Ligi’nde Türk resitali yaşanıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi lig formatının ilk haftasında Portekiz ekibi Benfica deplasmanda Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün golleriyle 2-1 yendi. Devler Ligi’nde oynayan 4 Milli Takım oyuncumuzdan 3’ü bu hafta skor kaydetmeyi başardı. Gol atan bir diğer yıldızımız ise Juventus’tan Kenan Yıldız olmuştu.

Kerem ve Orkun Benfica’ya galibiyeti getirdi

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçta Benfica, Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup etti. Maçın 9. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golle öne geçen Benfica, 29. dakikada Orkun Kökçü'nün muhteşem frikik golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarı, Benfica'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.


İkinci yarıda toparlanan Kızılyıldız, 86. dakikada Milson'un golüyle farkı bire indirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca Benfica, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde Türk Oyunculardan Tarihi Başarı

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde yabancı bir takım formasıyla gol atan ilk Türk takım arkadaşları olarak tarihe geçti. Kerem Aktürkoğlu Devler Ligi'nde üçüncü golünü atarken, Orkun Kökçü ise ilk gol sevincini yaşadı.


Şampiyonlar Ligi'nin bir sonraki haftasında Benfica, evinde Atletico Madrid'i ağırlarken, Kızılyıldız ise zorlu Inter deplasmanına çıkacak.

muratcankilic@haber365.com.tr