18.10.2024-17:32 (Son Güncelleme:18.10.2024-17:32)

Kazakistan'da 23 Ünlü Üniversitenin Şubeleri Açıldı

Kazakistan, 23 uluslararası üniversitenin şubeleriyle eğitim alanında yeni bir döneme adım attı.

Kazakistan’da Eğitimde Yeni Bir Dönem

Dünyanın önde gelen 23 üniversitesinin Kazakistan’da şubelerini açarak eğitim faaliyetlerine başladığı duyuruldu. Kazakistan’ın başkenti Astana, bilim, eğitim, inovasyon, dijitalleşme ve iklim konularında geleceği şekillendirmek amacıyla düzenlenen "Connected-2024" uluslararası konferansına ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Katılım ve Değerlendirmeler

Konferansa 20’den fazla ülkeden 60’tan fazla uzman katıldı. Sunumlarında zamanın getirdiği zorluklar ve fırsatlar hakkında detaylı değerlendirmeler yapıldı. Kazakistan Başbakan Yardımcısı Tamara Düysenova, eğitim alanında yabancı kurumların ülkeye getirilmesi için sürdürülen çalışmalara dikkat çekti.

Eğitimde Kalite ve Teknoloji

Düysenova, "Uluslararası standartlara uygun eğitim programıyla işgücü piyasasına nitelikli uzmanlar yetiştirmeyi, yarı eğitim programlarıyla ülkeye yeni teknolojiler kazandırmayı ve bilim ile inovasyonu geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yapay Zeka ve Eğitim Geleceği

Konferans içerisinde düzenlenen "Geleceğin eğitimi ve bilimi" oturumunda, yapay zekanın eğitim süreçlerindeki rolü vurgulandı. Coursera EMEA Genel Müdürü Nicolas Foucault, "Dijital bir öğretmenin yardımıyla 400 milyon öğrenciye hukuk, dil ve diğer alanlarda eğitim verebiliyoruz. Buradaki ölçek çok önemli" ifadesini kullandı.

Gelecek Vizyonu

Kazak yatırımcı ve "Connected" Konferansı Organize Kurulu Başkanı Serik Tolukpayev, konferansta farklı alanlardan uluslararası düzeyde tanınmış yazarlar, araştırmacılar ve uzmanların bir araya geldiğini belirterek, "Dünyanın gelecekte nasıl şekilleneceğini anlamak, Kazakistan’ın bu değişimlere uyum sağlamasını analiz etmek için konferansı devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

Dünyanın önde gelen 23 üniversitesinin, Kazakistan’da şubelerini açarak ülkedeki faaliyetlerine başladığı bildirildi. Kazakistan’ın başkenti Astana’da bilim, eğitim, inovasyon, dijitalleşme ve iklim alanında geleceğin resmini oluşturmayı amaçlayan "Connected-2024" uluslararası konferansı düzenlendi. Konferansa 20’den fazla ülkeden katılım sağlayan 60'ı aşkın uzman, sunumlarında çağın zorluklarını ve sunduğu fırsatları değerlendirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr