25.10.2024-17:35 (Son Güncelleme:25.10.2024-17:35)

Kayseri'deki 6. Bilim Şenliği Coşkuyla Başladı

Kayseri 6. Bilim Şenliği, 50'den fazla kurumun desteğiyle bilim ve eğlenceyi bir araya getiriyor.

6. Bilim Şenliği Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve TÜBİTAK'ın destekleriyle gerçekleştirilen 6. Bilim Şenliği açılışını yaptı. Şenlik, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Açılışta konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şenliğe 50'den fazla kuruluştan destek geldiğini ve 100’den fazla etkinliğin düzenleneceğini ifade etti. Büyükkılıç, öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerinin amaçlandığını belirtti.

Atölye Çalışmaları ve Etkinlikler

Şenlik alanında birçok konu üzerine atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında "Astronomi ve Uzay", "Nanoteknoloji ve Fizik", "Çevre ve Sıfır Atık", "İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik" gibi başlıklar bulunuyor. Ayrıca, TÜBİTAK tarafından çeşitli bilim merkezlerinin eğitmenleriyle milli teknoloji atölyeleri gerçekleştirilecek.

Yerel Milletvekili ve Rektörün Görüşleri

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, şehrin sadece yöresel yemekleriyle değil, aynı zamanda bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla da tanındığını dile getirdi. Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye'nin zorlu coğrafyasında bilimsel faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.

Şenlikte Sergilenen Özel Ürünler

Açılışın ardından Başkan Büyükkılıç ve protokol üyeleri, stantları gezerek sergilenen yerli uçak çeker "Rahvan" ve F-16 harici yakıt tankını inceledi.

Şenlik Tarihleri

6. Bilim Şenliği, 27 Ekim tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen 6. Bilim Şenliği'nin açılışı yapıldı. Şenlik alanında "Astronomi ve Uzay", "Nanoteknoloji ve Fizik", "Çevre ve Sıfır Atık", "İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik", "Doğa ve Sanat", "Yaşam ve Biyoteknoloji", "Enerji Teknolojileri ve Fizik", "Paleontoloji" başlıklı atölye çalışmaları yer aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr