08.10.2024-19:23 (Son Güncelleme:08.10.2024-19:23)

Kayseri'de Mobilya Fuarı Açılışı: İhracatta Rekor Artış

Mobilya ihracatı 2003'ten 2023'e 10 kat artarak 4,5 milyar dolara ulaştı. Kayseri'deki fuar sektördeki gelişimleri sergiliyor.

Kayseri'de Mobilya Fuarı Açılışı

Kayseri'de düzenlenen mobilya fuarının açılışında Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türk mobilya sektörünün son yıllardaki başarılarını vurguladı.

İhracatta Büyük Başarı

Ağar, 2003 yılında mobilya ihracatının yalnızca 456 milyon dolar olduğunu, 2023 itibarıyla bu rakamın 4,5 milyar dolara çıkmasının Türk mobilyacılığı için önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi. Ayrıca, Türkiye'nin dünya ihracatında ilk 10 ülke arasında yer almayı başardığını belirtti.

Fuarın Önemi

Mobilya fuarının geniş katılımla yapılması, Kayseri sanayicisinin ve Türk mobilya sektörünün geldiği noktayı gözler önüne serdi. Ağar, Türkiye'nin mobilya üretim kapasitesini ve kalitesini öne çıkardı.

Gelecek Hedefleri

Ağar, inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüme vurgu yaparak, Türk mobilyacılığının geleceği için sanayicilerle iş birliği içinde hareket edeceklerini ifade etti.

Bakanlığın Destekleri

Ticaret Bakanlığı'nın 2023 yılı için ihracatçılara 11.7 milyar lira destek sağladığını ve bu miktarın 2024'te iki katına çıkarılacağını belirten Ağar, çeşitli organizasyonlarla iş birliği içinde çalıştıklarını söyledi.

Kumsmall AVM'nin Rolü

Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, Türkiye'nin en büyük fuar merkezlerinden biri olduklarını belirterek, nisan ayında daha büyük bir fuar organize edeceklerini açıkladı.

Fuar Detayları

Açılışta, Kayseri milletvekilleri ve yerel yöneticiler de konuşma yaptı. Fuar, toplamda 200 yerli firma ve 50 yabancı firma ile 13 Ekim'e kadar sürecek.

Kayseri'de Kumsmall AVM ev sahipliğinde mobilya fuarı düzenlendi. Açılışa katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, burada bir konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr