08.10.2024-22:58 (Son Güncelleme:08.10.2024-22:58)

Kayseri'de İhracat Şampiyonları Ödüllendirildi

Kayseri'de yapılan törende en fazla ihracat yapan iş insanlarına plaket verildi. Ödüller, AKAMİB tarafından düzenlendi.

Kayseri'de İhracat Şampiyonlarına Ödül

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Kayseri'de 2023 yılı en fazla ihracat yapan iş insanlarına ödüllerini sundu. Ödül töreni, Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı’ndan Önemli Mesajlar

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, törende yaptığı konuşmada, “Dünyanın dört bir yanına Türk mobilyasını ulaştıran ve sayıları 5 bine yaklaşan AKAMİB üyelerini kutluyorum.” dedi. Ağar, ihracatın Türkiye'nin kalkınma sürecindeki önemine dikkat çekerek, “Hükümetimiz, değişime yön veren bir ülke olmayı ve katma değerli ihracatı sürdürülebilir şekilde artırmayı hedefliyor.” şeklinde konuştu.

Vali Çiçek’ten Övgü Dolu Sözler

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ödül alan iş insanlarının başarılarıyla gururlandığını ifade etti. Çiçek, “Her ihracatçı yalnızca kendi ailesi için değil, tüm ülkenin yararı için çalışıyor.” diyerek ihracatın milli bir mesele olduğunu vurguladı.

AKAMİB Başkanı Kılıçer'in Açıklamaları

AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, 5 bine yakın üye ile 187 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Kılıçer, “Türkiye genelinde mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü 8 milyar dolarlık ihracat yaptı. Üyelerimiz ise 892 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.” diyerek ihracatçıları tebrik etti.

Plaketler Sahiplerini Buldu

Konuşmaların ardından, 24 başarılı iş insanına plaket takdim edildi. Tören, Kayseri’nin ihracat başarısını kutlamak açısından önemli bir organizasyon oldu.

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) tarafından Kayseri'de en fazla ihracat yapan iş insanlarına plaket verildi. Birlik tarafından organize edilen AKAMİB 2023 yılı Kayseri ili ihracat şampiyonları ödül töreni, Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr