04.10.2024-17:57 (Son Güncelleme:04.10.2024-17:57)

Kayseri'de 2. Uluslararası Gastronomi Günleri Başladı

Kayseri'de düzenlenen Gastronomi Günleri, yerel mutfağı ve turizmi tanıtmak amacıyla başladı, etkinlikler 10 Ekim'e kadar sürecek.

Kayseri'de 2. Uluslararası Gastronomi Günleri Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Gastronomi Günleri, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Vali Çiçek: "Tanıtımın Önemi Büyük"

Etkinlikte konuşma yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bu tür organizasyonların şehrin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkılar sağladığının altını çizdi. Çiçek, bazı kesimlerin bu etkinlikleri israf olarak değerlendirdiğini belirterek, "İlimizi tanıtmak için yapılan organizasyonlar sayesinde, 2023-2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında 115 bin artış yaşandı. Bu artışın arkasında, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yürüttüğü tanıtım çalışmaları var," dedi.

Büyükkılıç: "Kayseri'yi Turizmde Daha İleriye Taşıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, Kayseri'nin ticaret ve sanayi alanındaki altyapısını tamamladıklarını belirterek, "Şehrimizi turizmde daha iyi bir noktaya taşımak için çalışıyoruz. Kayseri denince akla gelen sucuk, pastırma ve mantının tanıtımına devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

Gastronomi Potansiyeli

Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Kayseri'de dünyanın en büyük gastronomi festivalinin gerçekleştirilebileceğini belirterek, kentte bu potansiyelin bulunduğunu ifade etti.

Etkinlikler 10 Ekim'e Kadar Sürecek

Açılış programında, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir de konuşmalar yaptı. Etkinlik alanındaki stantların ziyaret edilmesinin ardından, gastronomi üzerine çeşitli yarışmalar, çocuk etkinlikleri, gastroşovlar ve ünlü şeflerle buluşma programları başlayacak. 2. Kayseri Gastronomi Günleri, 10 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen Gastronomi Günleri'nin açılış programı yapıldı. Programa, il protokolü ve davetli şefler katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr