22.06.2020-16:53 (Son Güncelleme:22.06.2020-16:52)

Kayseri ve Çevresinde Gezilebilecek Yerler

Kayseri, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan, yüzölçümü oldukça geniş bir şehirdir. Kayseri oldukça geniş ve gelişmiş bir şehir merkezine sahiptir. İç Anadolu’nun birçok şehrinde bulunmayan gelişmiş olanaklara sahiptir.

Kayseri’nin şehir merkezinde tarihi, mimari güzelliklerinin; teknolojik gelişmelerinin yanı sıra. Şehrin merkezi dışında birçok doğal güzellikler yer almaktadır.

Mantısıyla, Erciyes Dağı ile meşhur Kayseri’nin çevresinde gezilebilecek yerleri inceleyeceğiz.

Erciyes Dağı

Erciyes Dağı’nı coğrafya derslerinden bilmeyeniniz yoktur. Zamanında bir yanardağ olan Erciyes zamanla sönmüş ve bugünkü halini almıştır. 3.196 metre uzunluğundaki Erciyes Dağı, Orta Anadolu’nun en yüksek dağıdır. Şehir merkezinden bile karlı tepeleri gözüken dağ, kayak turizmi açısından Türkiye’nin önemli dağları arasında yer alır. Her yıl kayak festivalleri düzenlenen dağa, dünyanın birçok yerinden sporcular gelir ve müsabakalara katılırlar.

Sultan Sazlığı Milli Parkı

Develi Ovası’nın ortasında yer alan Sultan Sazlığı Milli Parkı, sazlıklardan oluşan bir bataklık aslında. İçerisinde farklı bitki türleri, kuş türleri barındıran bataklığın içerisinde birçok göl bulunuyor. Milli park dağların tam ortasında yer alan yapısıyla inanılmaz güzel manzaralar sunuyor. Fotoğrafçıların da uğrak noktalarından birisi olan park, film dizilerde de kullanılıyor. Kuş türlerini görmek için bile bu parkı ziyaret edebilirsiniz.

Kapuzbaşı Şelaleleri

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Oldukça büyük olan şelaleler, Aladağlar’ın zirvesindeki kar ve buzlar ile besleniyor.

Beş adet büyük, iki adet de küçük şelaleden oluşan Kapuzbasşı Şelaleri, Aladağlar’ın görüntüsüyle inanılmaz manzaralar sunuyor. Doğal sit alanı olarak korunan parkta ateş yakmak, motorlu taşıt kullanmak, sigara içmek dahi kesinlikle yasak.

Talas

Talas, Ermeniler’in çoğunlukta yaşadığı bir Kayseri ilçesi. İran’dan göç eden Ermeniler’in, Ermeni kültürü, İran kültürü ve Türk kültürü ile harmanladığı mimari yapılar göz kamaştırıyor.

Bölgenin en dikkat çekici yanı kesinlikle taş evleri, taş evlerde hala halk yaşamaya devam ediyor.

Halk karma bir yapıya sahip olmasına rağmen barış içerisinde yaşamaya devam ediyor. Tertemiz bir havaya ve mükemmel bir Erciyes Dağı manzarasına sahip olan Talas yerli ve yabanı turistlerin bölgedeki uğrak yerlerinden. Bölge özellikle cumartesi-Pazar oldukça kalabalıklaşıyor.

Ağırnas

Ağırnas, Kayseri’nin küçük bir beldesidir. Türkiye’deki en iyi taş ustalarını yetiştiren belde Mimar Sinan’ın da doğduğu yer olarak biliniyor.

Bölgede çok büyük bir yeraltı şehri bulunuyor. Taşların oyularak yapıldığı bu yeraltı şehri içerisinde galeriler, geçitler, yaşam alanları barındırıyor. Tarihçilerin ve arkeologların ilgi gösterdiği bu bölge, tarihteki eski uygarlıklara dair birçok bilgi veriyor. Tarihe meraklıysanız ve ilginç yeraltı şehirlerini görmek istiyorsanız, mutlaka uğramalısınız.

Tekir Yaylası

Tekir Yaylası, Erciyes eteklerinde bulunan büyük yüzölçümüne sahip bir yayla, yaylada kayak tesisleri, yerli ve yabancı turistleri ağırlayabilecek mekanlar bulunuyor. Yaylanın en ilgi çekici yanı ise dev bir dağ buzulunu bünyesinde barındırması denilebilir. Yerli halk da hayvancılık faaliyetleri amaçlı bu yaylayı kullanabiliyor.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr