01.10.2024-23:20 (Son Güncelleme:01.10.2024-23:20)

Katar'da İklim Değişikliği ile Mücadele Stratejileri Belirlendi

Katar'ın Doha kentinde düzenlenen konferansta iklim değişikliğiyle mücadele yolları tartışıldı, yenilenebilir enerji ön planda.

Katar'da İklim Değişikliği Diyaloğu Konferansı Başladı

Katar'ın başkenti Doha'da, Katar Ulusal İklim Değişikliği Diyaloğu konferansı, iklim değişikliğiyle mücadelede yol haritası oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi.

Konferansın Teması ve Katılımcılar

İklim değişikliği konularında farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlik, Katar Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Earthna Sürdürülebilir Gelecek Merkezi ve Katar Vakfı tarafından "Doğayı Korumak Sorumluluğumuz" temasıyla yapıldı. Konferansa, Katar'ın Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Abdullah bin Abdulaziz bin Turki Al Subai, diplomatlar ve sanayi ile akademi dünyasından birçok uzman katıldı.

Kritik Konular Ele Alındı

İki gün sürecek konferansta, Katar'ın iklim uyum stratejileri, karbon yönetimi ve ekoturizm gibi önemli konular tartışıldı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın (COP 28) sonuçları ile COP 29 için bir yol haritası geliştirilmesi hedeflendi.

Yenilenebilir Enerjiye Yatırımlar

Konferans ayrıca, emisyonları azaltma ve yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik çalışmaların ön plana çıkmasını sağladı. Justin Mundy, "Bir çözüme yavaşça geçme lüksümüz yok. İklim değişikliği hızlı ve kararlı adımlar gerektiriyor," diyerek acil eylem çağrısı yaptı.

Öğrencilerden İklim Farkındalığı Projeleri

Fuaye alanında, iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için öğrencilerin hazırladığı maket projeleri sergilendi. Katar, iklim değişikliğinin çevresel etkisini azaltmak amacıyla ileri teknolojiye büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Geleceğin Enerjisi: Güneş ve Rüzgar

Katar, Al Kharsaah Güneş Enerjisi Santrali gibi yenilikçi projelerle toplam 467 milyon doları aşan yatırımlar gerçekleştirerek, yenilenebilir enerji alanında önemli adımlar atıyor. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin Copernicus uydu izleme sistemi, 2024 yazının en sıcak yaz olarak kaydedileceğini açıkladı.

Katar'ın başkenti Doha'da başlayan Katar Ulusal İklim Değişikliği Diyaloğu konferansında iklim değişikliğiyle mücadelede yol haritası konuşuldu. Katar Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Earthna Sürdürülebilir Gelecek Merkezi ve Katar Vakfı (Qatar Foundation) tarafından "Doğayı Korumak Sorumluluğumuz" ana temasıyla Katar Ulusal Kongre Merkezinde düzenlenen konferansta iklim değişikliğiyle mücadele konuşuldu. Earthna Sürdürülebilir Gelecek Merkezi Başkanı Justin Mundy (sol 2), konferansta konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr