06.10.2024-13:53 (Son Güncelleme:06.10.2024-13:53)

Kastamonu Öğrencisi TEKNOFEST'te Hava Ölçüm Cihazıyla Birincilik Kazandı

Kaan Yusuf Odacı, taşınabilir hava ölçüm cihazıyla TEKNOFEST'te ödül kazandı.

Kastamonu Öğrencisinden Büyük Başarı

Kastamonu'daki Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kaan Yusuf Odacı, öğretmeni Enes Yüksel'in desteğiyle geliştirdiği taşınabilir hava ölçüm cihazıyla TEKNOFEST'te ödül kazandı.

İnovasyon ve Çevre Duyarlılığı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde düzenlenen İklim Değişikliği Araştırma Proje Yarışması'nda, Odacı'nın cihazı birincilik ödülüne layık görüldü. Prototip, gelişmiş sensörler ve yapay zeka teknolojisi ile donatılarak anlık hava kalitesi ölçümü yapabiliyor.

Projenin Özellikleri

Odacı, taşıma kolaylığı sağlayan cihazlarının, internet üzerinden anlık veri paylaşımına imkan tanıdığını belirtti. Enes Yüksel, cihazın hava kalitesini etkileyen gazların yanı sıra, havayı kirleten partikülleri tespit eden sensörler içerdiğini ifade etti.

Ödül ve Gelecek Hedefleri

Öğrenci Kaan Yusuf Odacı, yapay zekanın cihazın çalışma sisteminde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ödülünü Cumhurbaşkanı'ndan aldığını belirten Odacı, "Bulunduğunuz ortamdaki havanın kalitesini çok kolay bir şekilde görebiliyorsunuz. Altın bir plaketle memleketime döneceğim; çok mutluyum," diye ekledi.

Proje, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleşti ve Adana Havalimanı'nda düzenlenen festivalde büyük ilgi gördü.

Kastamonu Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kaan Yusuf Odacı'nın öğretmeninin desteğiyle geliştirdiği taşınabilir hava ölçüm cihazı, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) İklim Değişikliği Araştırma Proje Yarışması'nda birincilik ödülüne layık görüldü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr