03.07.2020-14:50
(Son Güncelleme:03.07.2020-14:49)
Puf puf çok zaman almayan, çocuklara kahvaltıyı sevdiren minik lezzet. Tatlı sevmeyene tuzlu seçeneği de olan kaşık dökmesi tarifi nasıl yapılır? Nasıl servis edilir?
Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler;
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1,5 - 2 su bardağı un
Büyük geniş bir cam kâse içerisine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağını tam doldurmamış 2 parmak kadar az sıvı yağ, 2 adet yumurta tamamen çırpılır. Bu bir kaşık yardımıyla ya da çırpıcıyla gerçekleştirilebilir. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Tuzun ölçüsü burada önemlidir. Biraz az ya da biraz fazla olması kaşık dökmesi lezzeti için belirleyici bir etkendir. 1 paket kabartma tozu ve undan azar azar dökülerek tamamen çırpılır. Belirli bir kıvamdan sonra geri kalan unun tamamı eklenir ve çırpma işlemi devam eder. Dışardan içeriye doğru koyu kıvamlı bir hamur elde edilir.
NOT: kaşık dökmesi tarifi için süzme yoğurt kullanılması, kıvamın daha yoğun ve lezzetli olması içindir. Diğer bir püf nokta ise unu elerseniz, kaşık dökmesi üzerinde oluşan topaklanmayı gidermiş olursunuz. Bu da daha güzel bir görünüm olmasını sağlar. Yoğurt yoksa yerine süt kullanılır. Burada dikkat edilmesi gereken hamurun kıvamının krep gibi olmamasıdır.
Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Pişirilme Aşaması;
Yapışmaz, ince bir tava ocağa koyulur. Çok az sıvı yağ eklenir. Hazırlanan hamurdan tavaya 4 köşe olacak şekilde bir kaşık dökülür. Bir spatula yardımıyla belirli aralıklarla, her iki yüzeyde çevrilerek pişirilir. Çok yüksek ateşte pişirmemeye özen gösterin yoksa içi pişmeyebilir. Orta dereceli bir ısıda pişirmeniz tavsiye edilir. Böylelikle her yeri eşit pişecektir. Yanmadan, iki tarafı da eşit şekilde pişen kaşık dökmeleri servise hazır. Küçük bir servis önerisi olarak pudra şekeri eşliğinde beş çaylarınızda ikram edebilirsiniz. Kahvaltılık olarak hazırladıysanız ise dilediğiniz gibi tatlılarla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Patatesli kaşık dökmesi isterseniz, iç harcının içine patates eklenmesi yeterli olacaktır. Ya da peynirli isterseniz hamurun içine ekleyerek yapılabilir.
Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler;
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1,5 - 2 su bardağı un
Büyük geniş bir cam kâse içerisine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağını tam doldurmamış 2 parmak kadar az sıvı yağ, 2 adet yumurta tamamen çırpılır. Bu bir kaşık yardımıyla ya da çırpıcıyla gerçekleştirilebilir. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Tuzun ölçüsü burada önemlidir. Biraz az ya da biraz fazla olması kaşık dökmesi lezzeti için belirleyici bir etkendir. 1 paket kabartma tozu ve undan azar azar dökülerek tamamen çırpılır. Belirli bir kıvamdan sonra geri kalan unun tamamı eklenir ve çırpma işlemi devam eder. Dışardan içeriye doğru koyu kıvamlı bir hamur elde edilir.
NOT: kaşık dökmesi tarifi için süzme yoğurt kullanılması, kıvamın daha yoğun ve lezzetli olması içindir. Diğer bir püf nokta ise unu elerseniz, kaşık dökmesi üzerinde oluşan topaklanmayı gidermiş olursunuz. Bu da daha güzel bir görünüm olmasını sağlar. Yoğurt yoksa yerine süt kullanılır. Burada dikkat edilmesi gereken hamurun kıvamının krep gibi olmamasıdır.
Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Pişirilme Aşaması;
Yapışmaz, ince bir tava ocağa koyulur. Çok az sıvı yağ eklenir. Hazırlanan hamurdan tavaya 4 köşe olacak şekilde bir kaşık dökülür. Bir spatula yardımıyla belirli aralıklarla, her iki yüzeyde çevrilerek pişirilir. Çok yüksek ateşte pişirmemeye özen gösterin yoksa içi pişmeyebilir. Orta dereceli bir ısıda pişirmeniz tavsiye edilir. Böylelikle her yeri eşit pişecektir. Yanmadan, iki tarafı da eşit şekilde pişen kaşık dökmeleri servise hazır. Küçük bir servis önerisi olarak pudra şekeri eşliğinde beş çaylarınızda ikram edebilirsiniz. Kahvaltılık olarak hazırladıysanız ise dilediğiniz gibi tatlılarla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Patatesli kaşık dökmesi isterseniz, iç harcının içine patates eklenmesi yeterli olacaktır. Ya da peynirli isterseniz hamurun içine ekleyerek yapılabilir.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ