28.02.2020-09:37 (Son Güncelleme:28.02.2020-09:33)

Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?

Adını şekil vermek için kullanılan kaşıktan alan, isterseniz tatlı isterseniz tuzlu olarak yiyebileceğiniz kaşık dökmesinin tarifini ve pişirme tüyolarını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

Oldukça pratik olan bu tarifimiz bütçe dostu olmasıyla da tüm puanları üzerine topluyor. Kahvaltılarınızı lezzetlendirecek tarifimize buyurun.

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Unu eleyerek ilave ederseniz hem topaklanma riskini ortadan kaldırmış olursunuz hem de daha pofuduk bir kıvama sahip olmasına yardımcı olursunuz. Kullanacağınız süzme yoğurt daha yoğun bir kıvam ve lezzet verecektir.

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
  • Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin.
  • Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
  • İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
  • Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Üzerine pudra şekeri serpebilir, ister tatlı ister tuzlu malzemelerle servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr