05.10.2024-15:30 (Son Güncelleme:05.10.2024-15:30)

Kars'ta Sağlık Çalışanlarından Gazze'ye Destek Yürüyüşü

Kars'ta doktorlar ve tıp öğrencileri, Gazze'ye destek için sessiz yürüyüşlerine 47 haftadır devam ediyor.

Kars'ta Sağlık Çalışanları Gazze İçin Yürüyüş Düzenliyor

Kars'ta bulunan sağlık profesyonelleri ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşlerini 47 haftadır sürdürüyor.

Fethiye Camisi'nde Bir Araya Geldiler

Grup, Fethiye Camisi önünde toplanarak Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayraklarıyla birlikte Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi’ne yürüyüşe geçti. Faikbey ve Kazım Paşa caddelerinden geçerek Kars Kalesi’ndeki Gazi Kars Bedesten’e kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş sırasında hayatını kaybedenler için dua okundu.

Seslerini Duyurmak İçin Bir Araya Geldiler

Grup adına söz alan Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Öğrencileri Temsilcisi Muhammed İkbal Gül, 364 gündür süren zulme karşı dayanışma içinde olan Gazze halkını selamlayarak anlamlı bir mesaj verdi. Gül, "Sessiz Yürüyüşünün" 47. haftasında yeniden Gazze’yi hatırlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

İnsan Hakları ve Adalet Vurgusu

Gül, konuşmasında, "Soykırım 364 gündür devam ediyor. Bu dönemde insan hakları ve özgürlüklerinin konuşulduğu bir çağı yaşıyoruz ama işgalci güçler, bebekleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları katletmeye devam ediyor. Selahaddin Eyyubi’nin 'Kudüs işgal altındayken nasıl gülebilirim ki?' sözleriyle bugün, eğlenmeye ve başka şeyler düşünmeye vaktimiz kalmadı. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak adalet arayışımıza devam edeceğiz,” dedi.

Kars'ta sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenledikleri sessiz yürüyüşü 47 haftadır sürdürüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr