23.11.2019-10:21 (Son Güncelleme:23.11.2019-10:10)

Karnabahar Yoğurtlama Tarifi

Tam mevsiminde dediğimiz karnabaharla enfes bir yemek yapmaya ne dersiniz? Yoğurtla lezzeti ikiye katlanan karnabaharın bu haline bayılacaksınız.

Karnabaharı sevmeyenlere bile sevdirecek enfes bir lezzete ne dersiniz? İşte nefis bir tarif.

KARNABAHAR YOĞURTLAMA TARİFİ

MALZEMELER:

1/2 adetkarnabahar

Üzeri için:

2 su bardağı yoğurt, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber.

HAZIRLANIŞI:

Karnabaharları çiçeklerine ayırdıktan sonra bol su ile yıkayın ve derince bir tencereye koyup, üstüne geçecek kadar su ekledikten sonra altını açıp, karnabaharlar yumuşayana kadar haşlayın. Onlar haşlanırken sarımsakları yoğurdun içerisine rendeleyin ve biraz da tuz ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
Haşlanmış karnabaharları bir kaba koyun ve üstlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Zeytinyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi de en üste döktükten sonra ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr