Karnabahar Yemeği tarifi !
Kimileri kokusuna, kimileri tadıyla pek barışık olamasa da karnabaharın sağlık açısından faydası su götürmez bir gerçeklik. Sağlık uzmanlarının tüketilmesi için sıkça önerdiği karnabahar yemeğinin tarifini sizler için kaleme aldık. Peki karnabahar yemeği nasıl hazırlanır? İşte detayları…
Yağlı olmayan lezzetli ve sağlıklı karnabahar yemeği tarifimiz, 2-4 kişilik için önerilmektedir. 10 dk’da hazırlanma 20 dk’da pişirme süresiyle toplamda 30 dk’da misler gibi sofranızda hazır olabilecek o tarif…
Karnabahar yemeği için gerekli malzemeler!
1 orta boy karnabahar
1 büyükçe kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet kapya biber
2 büyükçe havuç
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tepeleme bulgur
1’er çay kaşığı tepeleme kimyon
Kırmızı biber
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Karnabahar yemeği tarifi nasıl yapılır?
Karnabahar güzelce yıkayıp küçük parçalara bölün, bir kenarda dursun.
Diğer tarafta zeytinyağı tencereye alıp güzelce yıkayıp, doğradığınız soğan, sarımsağı ve kıymayı ekleyin karıştırıp kapağını kapatıp altını kısın, ara sıra karıştırın.
Yumuşayınca incecik doğradığınız kapya biber ve havucu ekleyip karıştırın, birkaç dakika kavrulsun.
Salçasını ekleyip bir iki çevirin, karnabaharı ekleyip karıştırıp kapağını kapatın bir 5 dakika pişsin.
Sonra üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su, tuz ve biberleri ekleyin karıştırıp kapağını kapatın.
10 dakika sonra 1 yemek kaşığı tepeleme bulguru ekleyin, bulgurlar yumuşayınca yemeğimiz hazır. İşte tamam!