Sindirim sistemini destekleyen karnabaharı, arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte de tüketebilirsiniz! Karnabahar kızartması nasıl yapılır? İşte detaylar…
MALZEMELER
Karnabaharı haşlamak için:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı un
Kızartma harcı için:
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı un
Kızartmak İçin:
- 1 su bardağı sıvı yağ
NASIL YAPILIR?
Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın. Tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları suyunu süzüp bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu güzelce çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavaya alın ve iyice kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı rengini alana dek kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla beraber servis edin. Afiyet olsun…