25.10.2024-20:37 (Son Güncelleme:25.10.2024-20:37)

KARDEMİR'in Sizing Block Yatırımı İle Rekabet Gücünü Artırma Hedefi

KARDEMİR, Sizing Block yatırımıyla otomotiv ve diğer sektörlere yönelik katma değerli çelik üretimini artırmayı hedefliyor.

KARDEMİR'den Sizing Block Yatırımı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları, "Sizing Block" yatırımı ile başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok alanda katma değerli çelik üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Yatırımın Amacı

Şirketin yaptığı açıklamada, 4 Ekim'de Çubuk ve Kangal Haddehanesi’nde gerçekleştirilen planlı duruşun, bu hedefe ulaşmak için atılan önemli bir adım olduğu belirtildi. Açıklamada, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda yerli ve milli sanayi kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yatırımların önemine vurgu yapıldı.

Dışa Bağımlılığın Azaltılması

"Sizing Block" teknolojisi ile özellikle otomotiv sektöründeki katma değerli çelik üretiminde rekabet gücünün artırılması hedeflenmektedir. Açıklamada ayrıca, dışa bağımlılığı azaltma amacı da ön plana çıkarıldı.

Ürün Yelpazesi ve Kalite Artışı

2016 yılında yıllık 700 bin ton kapasiteyle faaliyete geçen Çubuk ve Kangal Haddehanesi'nde ince kangal, kalın kangal, yüksek kaliteli yuvarlak çubuk ve nervürlü inşaat çeliği gibi geniş bir ürün yelpazesi üretilmektedir. Yeni Sizing Block teknolojisi, ürünlerin boyut doğruluğunu artırarak yüksek kalite standartlarına ulaşmayı hedefliyor.

İhracat ve Dış Ticaretin Güçlendirilmesi

KARDEMİR'in Sizing Block yatırımı sayesinde Türkiye’de üretilmeyen katma değerli ürünlerin üretilmesine katkı sağlanarak sektördeki önemli bir boşluğun doldurulması amaçlanıyor. Bu yatırım, ihracatın artırılması ve ülkenin dış ticaret konumunun güçlendirilmesi için de kritik bir rol oynayacak.

Enerji Tasarrufu ve Sürdürülebilirlik

İthal ikame ürünler ile dışa bağımlılığın azaltılması yanı sıra, katma değerli ürün üretimi enerji tasarrufu ve çevresel sürdürülebilirlik gibi avantajlar da sağlayacak.

Müşteri Memnuniyeti ve Rekabet Gücü

Bu yatırımla kalite ve müşteri memnuniyetini etkileyen sorunların giderilmesi, üretim kesintilerinin minimize edilmesi ve kalite sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor. Böylece KARDEMİR, hem iç hem de dış piyasalardaki rekabet gücünü artırmayı ve pazar payını genişletmeyi planlıyor.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), "Sizing Block" yatırımıyla başta otomotiv olmak üzere farklı sektörlere yönelik katma değerli çelik üretiminde rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr