Kardelen pastası tarifi : en güzel ve lezzetli kardelen pastası nasıl yapılır? Kardelen pastası malzemeleri ve pratik tarifi
Görüntüsü ve tadıyla mükemmeller yaşatan kardelen tatlısı İzmir pastanelerinde satış rekorları kırmaya devam ediyor. Tadıyla herkesin beğenisi toplayan kardelen tatlısı tarifi internet üzerinden sıkça araştırılmaya başlandı. Kardelen tatlısı malzemeleri nelerdir? Kardelen tatlısı nasıl yapılır? Kardelen tatlısı hakkın detaylar haberimizde
Son dönemlerin rövanşta tatlısı olan kardelen tatlısı için araştırmalar başladı. Merak konusu olan kardelen tatlısının yapılışı ve malzemeleri birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kardelen tatlısı hazırlanışı, kardelen tatlısı malzemeleri, kardelen tatlısı tarifi hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır
Kekin hazırlanışı
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
3/4 su bardağı şeker (140 gr)
1+1/4 su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Islatmak için;
600 ml süt
1 paket krema
Krema için;
1/2 su bardağı nişasta (40 gr)
1/2 su bardağı un (55 gr)
3/4 su bardağı toz şeker (125 gr)
1 litre süt
80 gram beyaz çikolata
1 paket vanilin
1 kutu krema
Arası ve üstüne;
Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık da olur)
Beyaz çikolata
Hindistan cevizi
Kardelen tatlısı hazırlanışı
Öncelikle derin kabın içerisine yumurta ve şeker alınarak kıvam haline gelene kadar çırpılır. Krema kıvamına gelen karışımın devamında kuru ünler eklenir ve karıştırılır. Çok fazla karıştırma yapılmadan alttan üste doğru yavaşça karıştırılır. Kekin kabarması için unu eleyerek koymak püf nokta olarak değerlendirilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırın içerisine kek koyulur. Kontrollü şekilde pişmeye bırakılan kekin üzeri kızarana kadar beklenir. Fırından kekin soğuması beklenirken süt ve krema iyice çırpılarak dolaba konur.
Kremanın hazırlanışı
Un, nişasta ve şeker karıştırılır. Karışım içerisine süt azar azar eklenerek topaklanması engellenir. Tencerenin altı açılarak kıvam alınması için kaynamaya bırakılır. Krema içerisine beyaz çikolata ve vanilin eklenir. Oda sıcaklığına bırakılan kremanın kabuklanmaması adına ara ara karıştırılır. Soğuyan kek ikiye bölünerek alt kısmını dolaba soğuması için bırakılan sütlü karışım ile ıslatma işlemi yapılır. Oda sıcaklığına gelen krema iki kekin arasına sürülür. Beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirilerek diğer kek yerleştirilir. Kremadan ayırdığımız bölümü kekin üzerine tekrar serin. Dolapta 3-4 saat dinlendirilen kardelen tatlısı bir gün dinlendirilerek servis yapılması önerilmektedir.