Karantina Günlerinde Yapabileceğiniz Enfes Bir Tatlı
Selanik tatlısı, Selanik ile özleştirilir. Göçmen ülkelerinde de çok sık yapılan Selanik tatlısını evde karantina altında olduğunuz bu günlerde yaparak ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Peki, Selanik tatlısı nasıl yapılır? Selanik tatlısı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...
Coronavirüsü nedeniyle evde kendinizi karantina altına aldıysanız ve canınız şerbetli tatlı çekiyorsa evde kendinizde pratik ve kolay bir tatlı yapabilirsiniz. Göçmen ülkelerde de çok sık yapılan Selanik tatlısı, son derece lezzetli ve yapımı da bir o kadar kolay! İşte Selanik tatlısı tarifi!
MALZEMELER
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı
- Hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için
- 1/2 kg toz şeker
- 4 su bardağı su
NASIL YAPILIR?
İlk olarak şerbeti için; su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın.
Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kasenin içerisine aktarın. Güzelce karıştırdıktan sonra üzerine Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın. Hazırlanan hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı oluncaya dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirip, çekmesini bekleyin. Dilerseniz üstüne Hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…