22.10.2024-13:36 (Son Güncelleme:22.10.2024-13:36)

Karadeniz'deki Olumsuz Hava Şartları Balık Tezgahlarını Boş Bıraktı

Sinop'ta beş gündür süren kötü hava koşulları nedeniyle balık tezgahları tamamen boş kaldı.

Karadeniz'de Kötü Hava Koşulları Balıkçılığı Vurdu

Karadeniz bölgesinde beş gündür süren olumsuz hava şartları, balık tezgahlarının tamamen boş kalmasına neden oldu. Özellikle Türkiye'nin balıkçılık merkezi olan Sinop'ta, av sezonunun başladığı 1 Eylül'den bu yana ilk defa tezgahlarda balık bulunamıyor.

Balıkçılar Denize Açılmadı

Karadeniz'deki sert rüzgarlar nedeniyle avcılık yapamayan balıkçılar, limanlarda bekleyerek olumsuz hava şartlarının düzelmesini umut ediyor. Tezgahlara gelen vatandaşlar ise balık bulamadan geri dönmek zorunda kalıyor.

Kooperatif Başkanı'ndan Açıklama

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, yaptığı açıklamada, kötü hava koşullarının beş gündür aralıklarla devam ettiğini belirtti. Meteorolojik uyarılar nedeniyle denize açılmadıklarını vurgulayan Ünlü, "Avcılık bu sürede hiç olmadı, dolayısıyla tezgahlarımız boş kaldı. Yarın itibarıyla tezgahlarımızın yeniden dolmasını umut ediyoruz," şeklinde konuştu.

Fiyatlar Üzerindeki Etkisi

Ünlü, olumsuz hava koşullarının balıkların avcılığının yanı sıra fiyatlarını da etkilediğine dikkat çekti. "Arz talebe bağlı olarak balık fiyatlarında artış söz konusu olabiliyor. Havanın kötü gitmesi, avcılık kadar fiyatları da olumsuz etkiliyor. Maalesef son birkaç gündür bu durumla karşı karşıyayız," dedi.

Karadeniz'de beş gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle balık tezgahları boş kaldı. Türkiye'nin önemli balıkçılık kentlerinden Sinop'ta, 1 Eylül’de başlayan av sezonu içerisinde ilk kez tezgahlarda balık yer almadı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr