24.10.2024-15:58 (Son Güncelleme:24.10.2024-15:58)

Karadeniz’de Palamut Bolluğu: Balıkçılar ve Vatandaşlar Güldürüyor

Karadeniz'de palamut başta olmak üzere birçok balık çeşidi tezgahlarda yerini aldı.

Karadeniz'de Palamut Zamanı

Karadeniz'in bereketli sularında palamut, çinekop, barbunya, mezgit ve istavrit gibi birçok çeşitte balık sezonu açıldı. Bu yıl bol miktarda avlanan palamutlar, tam 1,5 kiloya kadar büyüyerek hem balıkçılara hem de tüketicilere yüz güldürüyor.

Balık Fiyatları ve Tüketim

Tarihi Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan Mehmet Kılıç, palamut bolluğunun balık fiyatlarına olumlu yansıdığını belirtti. "Havalar şimdi düzeldi. Palamut bollaşmaya başladı. Fiyatlar tane 120 lira. İlerleyen günlerde fiyatlar belki biraz daha düşebilir" dedi.

Palamutun boyutlarının irileşmiş olduğunu söyleyen Kılıç, balığın kalitesi ve ekonomik yapısı sayesinde vatandaşların ilgisinin arttığını da sözlerine ekledi.

Balıkçıların Mutluluğu

Balıkçı Abdurrahim Kırbaş, hava koşullarının iyiye gitmesiyle birlikte avlandıklarını ifade ederek, "Bugün hava düzeldi, balıklar gelmeye başladı. Bir balıkla dört kişilik bir aile doyabiliyor. Karadeniz’de balık kültürü çok gelişmiş" dedi.

Diğer bir balıkçı olan Halit Bayrak, "Palamut satışlarımız oldukça iyi. İlgi büyük, bu durumun devam etmesini bekliyoruz. Şimdi palamut almanın tam zamanı" diye konuştu.

Tezgah Fiyatları

Balık alan vatandaşlardan Ahmet Doğanay, tezgahlardaki balık bolluğunun yanı sıra fiyatların da oldukça uygun olduğunu söyledi: "Fiyatlar irileşmiş balıklar için çok güzel. Fazladan alıp dolaba atmak mantıklı olacak" ifadelerini kullandı.

Tezgahlarda palamut 120-150 lira, çipura 150 lira, deniz somonu 200 lira, çinekop 200-300 lira ve barbunya 100 liradan satılmaktadır.

Balık bolluğunun yaşandığı Karadeniz'de başta palamut olmak üzere çinekop, barbun, mezgit, istavrit gibi balıklar tezgahları süslüyor. Tarihi Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan Mehmet Kılıç (fotoğrafta), AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr