18.10.2024-12:31 (Son Güncelleme:18.10.2024-13:12)

Karadeniz'de Beş İlde Kar Yağışı Etkili Oldu

Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışları etkisini göstermeye başladı, yerler beyaz örtüyle kaplandı.

Karadeniz'de Kar Yağışı Başladı

Karadeniz bölgesindeki Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinin yüksek kesimleri kar yağışının etkisiyle beyaz örtüyle kaplandı.

Ordu'da Kabanüz'deki Durum

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kar etkili oldu. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, kar yağışının yaylalarda dün akşam itibarıyla başladığını belirtti. Gece hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düştüğünü ifade eden Kaya, karın arazide az, fakat yollarda bulunmadığını kaydetti. Ayrıca, yaylacıların durumunun takip edildiğini ve şu an için herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Kar Kalınlığı 20 Santimetreyi Buldu

Rize genelinde aralıklarla süren yağmurun, yüksek kesimlerde kara dönüştüğü gözlemlendi. İkizdere ilçesinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı ve Anzer Yaylası ile çevresindeki yaylalarda kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi buldu.

Artvin’de Durum

Artvin'de soğuyan hava, yüksek rakımlı yaylalara kar düşmesine neden oldu. Merkezde ve Şavşat, Ardanuç, Borçka gibi ilçelerdeki yüksek kesimler karla kaplandı. Camili bölgesindeki bazı yollar, kar nedeniyle geçmekte zorlanan sürücülerle doldu, bazıları zincir takmak zorunda kaldı.

Giresun ve Trabzon'daki Durum

Giresun’un yüksek kesimlerinde de kar etkili oldu. Dereli ilçesindeki 1700 rakımlı Kümbet ve 1600 rakımlı Bektaş yaylaları, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane'nin ortak kullandığı Sisdağı Yaylası ile karla kaplandı. Trabzon'un yüksek kesimleri de, son günlerde hissedilen soğuk havaların ardından beyaza büründü. Çaykara'daki Uzungöl ile Şalpazarı ilçesindeki yaylalar, yoğun kar yağışından nasibini aldı.

Karayolları ekipleri, bu süreçte kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor; yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alındığı bildiriliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr