Karadeniz gazında önemli gelişme: Bir müjde bekliyoruz
Katıldığı bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de devam eden doğal gaz arama faaliyetlerine değindi. Erdoğan açıklamasında , "Kanuni ve Yavuz eş zamanlı çalışıyor. İlk etapta 40 milyon metreküp gaz üreteceğiz. Fatih Sondaj Gemisi şu anda Çaycuma-1 dediğimiz arama kuyusunda çalışmaya başladı. Buradan İnşallah bir müjde bekliyoruz.’’ dedi.
Gündeme dair açıklamalarda bulunmak üzere bir televizyon programının canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de devam eden doğal gaz arama faaliyetlerine değindi. Erdoğan açıklamasında , "Kanuni ve Yavuz eş zamanlı çalışıyor. İlk etapta 40 milyon metreküp gaz üreteceğiz. Fatih Sondaj Gemisi şu anda Çaycuma-1 dediğimiz arama kuyusunda çalışmaya başladı. Buradan İnşallah bir müjde bekliyoruz.’’ dedi.
Bir müjde bekliyoruz
Katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında gündeme dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de yapılan doğal gaz arama faaliyetleriyle ilgili olarak "Malum biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin ne sismik gemisi ne sondaj gemisi vardı. Biz hem Akdeniz'de hem Karadeniz'de bu araştırmaları yapacağız. Biz bu gemilerle başka ülkelere de gidip sondaj çalışmaları yapabiliriz. O ülkelere ya da 3. ülkelere bu gazları satma şansımız var. Böyle teklifler de geliyor." ifadelerini kullandı. Fatih Sondaj Gemisi'nin Çaycuma-1 kuyusunda yaptığı sondaj çalışmalarına da değinen Başkan Erdoğan, "Buradan İnşallah bir müjde bekliyoruz." açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına şu sözlerle devam etti:
Kanuni ve Yavuz eş zamanlı çalışıyor
‘’Sakarya gaz sahasında 540 milyar metreküplük bir keşfimiz var. Gazı 2023'e yetiştirmek için şu anda ekiplerimiz yoğun bir çalışma içinde.
Tuna-1 kuyusu, TANAP, Mavi Akım bir noktada bütünleşiyor. Kanuni ve Yavuz eş zamanlı çalışıyor. İlk etapta 40 milyon metreküp gaz üreteceğiz. Fatih Sondaj Gemisi şu anda Çaycuma-1 dediğimiz arama kuyusunda çalışmaya başladı. Buradan İnşallah bir müjde bekliyoruz.’’
Türkiye gaz merkezi olma yolunda
‘’Bakanlığımız kapsamlı çalışmayı yürütüyor. Trakya bölgesi şuan görünüyor, oradan çıkış ve Avrupa'ya dağıtımını yapmak mümkün olacak. Çalışmayı arkadaşlarımız başlattılar, biz enerji merkezi olma yolunda adımlar atıyoruz. Belli bölgelere bunu dağıtmak durumundayız. Azeri gazıyla alakalı da petrol ve gaz hatları da var. Son Azerbaycan'a gidince İlham beyle bunu etraflıca görüştük. Ayrıca depolama tesisleri kuracağız. Sıvılaştırılmış gaz terminalleri kuracağız. Burada malum biz göreve geldiğimiz Türkiye'nin ne sismik araştırma gemisi vardı, ne sondaj gemisi vardı.
(Karadeniz gazı) BOTAŞ, gazı ulusal sisteme bağlamak için kara boru hattını bu ay içerisinde tamamlayacak.’’