18.10.2024-22:44 (Son Güncelleme:18.10.2024-22:44)

Karabük'te Gabonlu Öğrencinin Ölümü Davasında Gelişmeler

Karabük'te Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümüyle ilgili sanığın yargılanması sürüyor.

Karabük'te Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga Davası Devam Ediyor

Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın katili olduğu iddia edilen D.A. isimli sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma, Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Bu duruşmada, öğrencinin ailesi, tanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık D.A., duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Tanıkların İfadeleri

Duruşmada ifadeleri alınan tanıklar, olay gecesi İbouanga'nın bulunduğu apartmanda yaşananları anlattı. Tanık E.Ç., Ibouanga'nın yaşadığı apartmanda, Türk bir ailenin bulunduğunu ve genellikle Afrikalı öğrencilerin kaldığını belirtirken, o gecenin üst katlarından iki kişinin kavga edercesine tartıştığını ifade etti.

Diğer bir tanık M.Y. ise, o gece Ibouanga'nın otomobilden indiğini ve arabanın çevre yolunda durduğunu gözlemlediğini söyledi. M.Y., olay sırasında kadının bir adam tarafından tutulmaya çalıştığını ve kadının kaçışına tanık olduğunu aktardı.

Mahkemede Duygusal Anlar

İbouanga'nın babası Guy Serge Ibouanga, mahkemede yaptığı konuşmada, adaletin sağlanması için gerekenlerin yapılmasını talep etti. "Onun yaşadıklarından dolayı hepimiz üzgünüz. Gerçek suçluların bulunmasını istiyorum." dedi.

Anne Jessica Santda Makemba Panga ise, tek çocuklarının kaybını dile getirerek suçluların cezalandırılmasını istedi. Duruşmada, sanık D.A. üzerindeki suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti.

Olayın Geçmişi ve Gelişmeler

Olay, 26 Mart 2023'te gerçekleşti. Bir trenin makinisti, Filyos Çayı'nda hareketsiz bir ceset gördüğünde durumu yetkililere bildirdi. Yürütülen soruşturmada, Ibouanga'nın cesedinin bulunduğu belirlendi. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 3'ü yabancı uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. D.A. tutuklanırken, diğer 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İddianamede, D.A. hakkında "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "çocuğun cinsel istismarına teşebbüs" suçundan ise 2 yıldan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'yı öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Karabük Ağır Ceza Mahkemesindeki 5. duruşmada, öğrencinin ailesi ve tanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, Ibouanga'nın babası Guy Serge Ibouanga (sağda) ve annesi Jessica Santda Makemba Panga (sağ 2) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr