02.03.2020-14:04
(Son Güncelleme:02.03.2020-13:58)
KAPUSKA YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1/4 adet orta boy lahana
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
KAPUSKA YEMEĞİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Lahana seçerken sarma yapmak için alıyorsanız, bastırınca yumuşak olan lahanaları tercih edin, eğer yemek yapmak için alıyorsanız, sert olan lahanaları da tercih edebilirsiniz.
KAPUSKA YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Lahanayı yıkayın ve yemeklik olarak doğrayın.
- Soğanı ince ince, küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
- Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, tereyağı erir erimez içerisine doğradığınız soğanı atın ve pembeleşene dek kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
- Ardından salçayı ekleyin ve yaklaşık 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Lahanaları ve 1 su bardağı kaynar suyu tencereye ilave edip, kapağını kapatın.
- Lahanalar yumuşamaya başlayınca, içerisine baharatlarını ve kalan bir bardak daha suyu ekleyin.
- Tencereyi orta ateşe alın ve lahanalar iyice yumuşayıp, sularını çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra servis tabağına alın, üstünü yoğurt ve toz kırmızı biberle süsleyip, sıcak olarak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ