Kansere Karşı Koruyan Besinler
Kanserden koruyan besinler, antikanser, besinler, fotoğraflar galerimizde.
Günümüzde en sık rastlanılan hastalıkların başında kanser geliyor. hayatımızı tehdit eden kanser hastalığından korunmamızı sağlayan bazı besinler bulunuyor. peki nedir bu besinler? işte detaylar...
Sarımsak: sarımsağın aktif bileşeni olan di-alil-disülfidinin hem tümör oluşumunu hem tümör gelişimini engellediği bildirilmektedir.
yeşil çay: yeşil çaydaki epigallokatesin-3-gallat (ecgc) basta olmak üzere katesin karışımlarının kanser önleyici etkilerinin olduğunu gösteren çalışmalar mevcuttur.
zerdaçal: zerdeçaldaki kurkumin maddesi, antiinflamatuvar ve antioksidan etkisi sebebiyle çeşitli kanser türlerinin tedavisinde faydalanılmaktadır.
Brokoli/ brüksel lahanası: bu sebze gruplarının haftada 3 kez tüketilmesinin kansere karşı koruduğu belirlenmiştir.
Kırmızı meyveler: yaban mersini, böğürtlen, çilek, siyah üzüm, nar gibi kırmızı meyveler, içeriğindeki fenolik ve flavonoid gibi biyoaktif bileşenler sayesinde anti-kanser özelliktedir.
Omega 3 kaynakları (hamsi, istavrit, uskumru gibi yüzey balıkları): haftada 2-3 kez tüketilmesinde yarar vardır.
Ceviz: her gün 3-4 adet tüketilerek bu besinlerin koruyucu özelliğinden faydalanılabilir.