17.08.2023-11:54 (Son Güncelleme:17.08.2023-11:54)

Limonu kullandıktan sonra kabuklarını atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Donmuş limon kabukları birçok hastalığa şifa oluyor. İşte limon kabuklarının faydası…

1

Limon kabuğunun faydaları


Limonun kabuğunda, suyundan daha fazla besin içerdiği yapılan çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Kabuktaki vitaminleri en verimli kullanmanın yolu ise dondurma yöntemidir.

2

Limonu önce dondurun ve rendeleyin!


Bir limonu güzelce yıkayın. Ardından buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz.

3


Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz. Araştırmalara göre limon, C vitamini, glikozitler, pektin ve limonun dahil olmak üzere yaklaşık 25 kanserle savaşan bileşikler içerir.

4


Uzmanlara göre, kabuğundaki besinler meyve suyundan daha fazla bulunur ve bu nedenle, bunların dondurulması ve daha sonra gıda ve cilt bakımı amacıyla kullanılması önerilir. Araştırmalara göre, limon kabukların insan vücudundaki tüm zehirli atıkları uzaklaştırma potansiyeli olduğu saptanmıştır.

5


Hindistan'da ve yurtdışında da kanser hastalarının tedavisinde kullanılmalarının nedeni budur. Araştırmalara göre, kabukların insan vücudundaki tüm zehirli atıkları uzaklaştırma potansiyeli olduğu görülmüştür.

6

Kanser tedavisinde kullanılıyor: Donmuş limon kabuğunun bin bir faydası
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR