24.08.2020-11:04
(Son Güncelleme:23.11.2024-02:45)
Kanser Riskini Yüzde 20 Oranında Arttırıyor!
Besinler sağlığımız üzerinde birçok etkiye sahiptir.
Besinler sağlığımız üzerinde birçok etkiye sahiptir. Uzun araştırmalar sonucunda açıklanan bilgiye göre dünyada ve günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz besinlerin vücudumuza zararları belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü sigara etkisi yaratan kanserojen maddeler hakkında bilgi verdi.
7
İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ
Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamalara göre işlenmiş et ürünleri kanserojen etkisi yaratan 4 önemli madde arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Her gün tüketildiğinde bağışıklık sisteminin temizleyememesi sebebiyle kanser riskini yüzde 17 oranında arttıran salam, sucuk gibi maddelerden bu yüzden dolayı uzak durulması gerekiyor.
10
KİRPİ BALIĞI
Oldukça tatlı gözüken bu balık aslında derisinde, yumurtalıklarında ve karaciğerinde ölümcül bir zehir içeriyor. Şefler bu yemeği hazırlarken oldukça dikkatli davranmalı ve balığın kötü organlarından kurtulmalıdır. Japon restoranlarında bu balığın hazırlanış aşaması için belirli eğitimler verilip denetimleri sağlanmaktadır.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR