13.06.2020-13:39 (Son Güncelleme:13.06.2020-13:30)

Kano Gezilecek Görülecek Yerler

Dünyanın en büyük 7. ülkesi unvanına sahiptir. Şehir de halkın çoğu Müslüman olup sadece bir kısmı Hristiyan’dır. Çok fazla turist girişi yoktur. Kano gezilecek görülecek yerler neler? Sizler için derledik.

Asıl adı Nijerya olan bu yer bir Afrika ülkesidir. Muhteşem doğasının yanı sıra kakao, petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olan, adından sıkça söz ettiren bu coğrafyada yaşayan inan sayısı 190 milyon kişi civarındadır. Dünyanın en büyük 7.ülkesi unvanına sahiptir. Şehir de halkın çoğu Müslüman olup sadece bir kısmı Hristiyan’dır. Çok fazla turist girişi yoktur. Kano gezilecek görülecek yerler neler? Sizler için derledik.

Gidan Makama Museum

Kano’da yer alan Gidan Makama Müzesi, geleneksel Hausa mimarisinin taşımaktadır. Hafta içi, hafta sonu fark tmez burayı istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Kurmi Pazarı

Afrika’nın en büyük pazarlarından biri olan Kurmi Pazarı el işçiliğinden tutun el sanatlarına kadar a'dan z'ye her şey mevcuttur. İstediğiniz her şeyi burada bulabilirsiniz.

Abuja Ulusal Camii

Abuja Ulusal Camii (Nijerya Ulusal Camii) yapıldığı tarihten itibaren hala ibadete açıktır. Caminin mimarisi oldukça sizi kendisine hayran bıraktıracak kadar muhteşem bir yapıya sahiptir. Camiyi ziyaret etmek için gelen turistlerin ise namazdan sonra ziyaret etmeleri isteniyor.

National Museum (Nijerya Ulusal Müzesi)

Hafta içi ve haftasonu her gün 09.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaretçilerine kapı açan National Museum, Lagos Adası’nın Onikan bölgesinde yer alıyor. Bu müzeye girmek ücretlidir. Ayrıca buraya yemeklerinden yiyebileceğiniz bir restoran da bulunmaktadır.

Badagry Town

Bir zamanlar köle ticaretinin yapıldığı bu yerde hala o kalıntıları görmek mümkündür.

Kano’da Ne Yenir?

Kanoya geldiğiniz de sizi aşırı baharatlı vesoslu yemekler bekliyor ayrıca burada pirinç, mısır ve et, kırmızı etin yanı sıra tavuk eti de kullanılmaktadır.

Suya

Birçok baharatlarla ve acı biberle harmanlanmış etler ızgara da pişirilir. Kano’da ve Nijerya’nın çoğu bölgesin de sokakların bir numaralı yemeği olarak çok meşhurdur ve fazlasıyla rağbet görmektedir. Suya Kano halkının vazgeçilmez yöresel yemeklerindendir.

Pate

Balık, ciğer, et, tavuk ürünlerinin sürülebilir hale getirilmesiyle hazırlanır. Ekmeğe sürülerek yenen bu yemek Kano mutfağın da yaygındır.

Kızarmış Tavuk

Kızarmış tavuk Kano halkının vazgeçilmezleri arasın da geliyor. Adeta onlar için vazgeçilmez olan bu besin çok sık tüketiliyor.

Tuwo Shinkafa

Pirinçten yapılan ve çok farklı bir tadı olan bu yemek çeşidi Kano ' da ne yenir diye soranlar için denenmesi gerekiyor.

Miyan Kuka

Kano halkı çorbaya çok düşkündür bu çorbada onlar için vazgeçilmezdir et yemeği ile servis edilen çorba bir tür kurutulmuş yapraklardan yapılır.

Kano'da Nerede Kalınır?

Kano'ya gitmeden önce kalacağınız yeri araştırma da fayda var. 1 kaç ay öncesinden erken rezervasyon yaptığınızda da tatilinizi uyguna getirebilirsiniz. Bölge de 3 ve 4 yıldızlı oteller mevcut eğer beğenmezseniz ve kalmak istemezseniz yakın şehirler de kalabilir. Kanoya günü birlik gelerek turistik ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kano gezilecek görülecek yerler konusun da çok zengin olmasa da yine de mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr