18.10.2024-12:08 (Son Güncelleme:18.10.2024-12:08)

Kandilli Rasathanesi'ne Asırlık İstasyon Sertifikası

Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı, asırlık sertifikasını aldı; bilimsel başarıya vurgular yapıldı.

Kandilli Rasathanesi'nde Önemli Bir Tören

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Meteoroloji Laboratuvarı, 2020 yılında Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından verilen "Asırlık İstasyon Sertifikası"nı törenle asarak önemli bir başarıya imza attı.

Tören Detayları

KRDAE Yönetim Binası'nda gerçekleştirilen törende, Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı, bu istasyonda 100 yılı aşkındır yapılan faaliyetlerin altını çizdi. Arabacı, ayrıca sertifikanın alınmasında emek veren tüm ekibe teşekkür etti.

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel'in Açıklamaları

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, sertifikanın önemine değinerek, "Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı'nın 100 yıllık kesintisiz sürdürdüğü çalışmalar, bu topraklarda bilime verilen önemin bir göstergesidir. Bu ödülden dolayı çok gururluyum," dedi.

Sertifikanın Asılması

Konuşmaların ardından, Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından verilen sertifika KRDAE Meteoroloji Laboratuvarı'nın girişine törenle asıldı. Törene, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul İl Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, öğretim üyeleri ve çeşitli davetliler katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Meteoroloji Laboratuvarı'na 2020 yılında Dünya Meteoroloji Örgütünce verilen "Asırlık İstasyon Sertifikası" törenle binaya asıldı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı, KRDAE Yönetim Binası'nda düzenlenen törene katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr