Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli, mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Evde kolay ve pratik kandil simidi için püf noktaları
Müslümanlar mübarek Berat Kandilini kutlarken, birçok kişi de Kandil Simidi nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Özellikle kandillerde yapılıp dağıtılan kandil simidir, Berat Kandili dolayısıyla gündemde yerini aldı. Birçok kişi kandil simidinin nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte çok merak edilen kandil simidi tarifi..
İnananlar mübarek Berat Kandilini kutlarken, öte yandan da kandillerin özel yiyeceği kandil simidi tarifi de gündeme geldi. Kandillerde yapılarak dağıtılan kandil simidi yapmak isteyenler, arama motorlarından bu yiyeceğin tarifini aratmaya başladı. Kısa sürede gündemde yerini alan kandil simidinin iki çeşit tarifi dikkat çekiyor. Mahlepli ve mahlepsiz olarak hazırlanan kandil simidi, kandillerin vazgeçilmez yiyeceği oluyor.
Kandil simidi nasıl hazırlanır?
Hayırlarla dolu Berat Kandili kutlanırken birçok kişi de kandil simidi tarifini öğrenmeye çalışıyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte merak edilen o tarif..
Kandil simidi hazırlamak için öncelikle kullanılacak malzemeleri bilmek gerekir.
Kandil simidi için gereken malzemeler:
Yarım paket margarin
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Un (Aldığı kadar)
Susam
Çörek otu
Kandil simidinin hazırlanışı:
1 yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Yumurtanın sarısına diğer bütün malzemeler eklenir ve karıştırılır. Ele yapışmayacak bir kıvama kadar un eklenir. Hamur istenilen kıvama gelinde, yumurtanın akına biraz su eklenip iyice karıştırılır. Hamurdan küçük halkalar yapılır ve önce yumurta akına, daha sonra susam- çörek otu karışımına batırılır. Hazırlanan halkalar bir fırın tepsisine yerleştirilir ve 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirilir.
Mahlepsiz kandil simidi için malzemeler:
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1.5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Susam
Çörek otu
Hazırlanışı:
1 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta sarısına diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un eklenir. Hamur hazır olunca yumurtanın beyazına biraz su eklenerek karıştırılır. Hamurdan küçük halkalar yapılır ve önce yumurtaya, daha sonra susam- çörek otu karışımına batırılır. Hazırlanan hamurlar bir fırın tepsisine dizilerek 150 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirilir.