06.02.2023-15:15 (Son Güncelleme:06.02.2023-15:15)

Kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışı sırasında nelere dikkat edilmelidir? Kan bağışı formu ve merkezleri

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ülke genelinde kan bağışı çağrısı yapması sonrasında kan bağışı hakkında araştırmalar yoğunlaştı. Peki Kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışı sırasında nelere dikkat edilmelidir? Kan bağışı formu ve merkezleri haberimizde...

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki şiddetli deprem nedeniyle yaralılar için kan ihtiyacı doğdu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık yaptığı açıklamada ülke genelinde kan bağışı yapılması çağrısında bulundu. Vatandaşlar ise kan bağışı yapmak için Kan bağışı formu ve merkezlerini internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışı sırasında nelere dikkat edilmelidir?

Kan bağışı nasıl yapılır?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar ‘Kanver.org’ internet sitesine giriş yaptıktan sonra kendilerine en yakın kan bağışı merkezini görebilirler.


Kan bağışı sırasında nelere dikkat edilmelidir?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşların belirli kriterlere uyması gerekiyor. 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65’ini doldurmamak gerekir.) İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı. Düzenli kan bağışçıları için üst yaş sınırı 65 yaşını doldurduktan, 70 yaşından gün alana kadar kan bağış merkezi doktorunun onayı olmak şartıyla yılda en fazla 1 kez olmak üzere kan bağışlayabilir.

muratcankilic@haber365.com.tr