05.05.2023-11:42 (Son Güncelleme:05.05.2023-17:25)

Kamu işçilerinin alacağı zam netleşiyor: Kritik toplantı bugün yapılacak

Kamu çalışanlarının alacağı zam bugün netleşiyor. Saat 14.30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş ile bir araya gelecek. Toplantı sonrasında yapılacak ortak mutabakatla beraber zammın açıklanması bekleniyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 700 bin işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor. Bugün saat 14.30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş ile bir araya geleceği ve kamu personeline yapılacak zammın netleşmesi bekleniyor.

Zam bugün belli oluyor

Haber7’nin yer verdiğine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş'le görüşecek. Görüşme sonrasında ortak mutabakatla zammın açıklanması bekleniyor.


Teklifler masaya yatırılacak

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin son yaptığı açıklamada, "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL. Seçimden önce bitirmek istiyoruz ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olamayız" ifadelerini kullanmıştı.

muratcankilic@haber365.com.tr