24.10.2024-16:42 (Son Güncelleme:24.10.2024-16:42)

Kamu Başdenetçisi Adayları Belirlendi

Kamu başdenetçisi adayları TBMM'de belirlendi. Mehmet Akarca, Burhanettin Sağsöz ve Şinasi Yurdakul öne çıktı.

Kamu Başdenetçisi Adayları Genel Kurul'a Sunuldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Dilekçe Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinin katılımıyla oluşturulan karma komisyon, kamu başdenetçisi adaylarını belirledi.

Karma Komisyon Toplantısı

Karma komisyon, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık başkanlığında toplandı. Toplamda 127 aday adayı arasından seçim yapmak üzere kuruluşun 14 üyesinden oluşan bir alt komisyon kuruldu.

Aday Seçim Süreci

Toplantıda, TBMM Genel Kurulu'na sunulacak üç kamu başdenetçisi adayı için Mehmet Akarca, Mahmut Aytekin, Nurettin Parıltı, Burhanettin Sağsöz ve Şinasi Yurdakul isimleri üzerinde dört tur seçim yapıldı. Yeterli çoğunluk dördüncü turda sağlandı ve Mehmet Akarca, Burhanettin Sağsöz ve Şinasi Yurdakul, kamu başdenetçisi adayı olarak belirlendi.

Sonuç

Belirlenen bu üç aday arasında kamu başdenetçisi, TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylama ile belirlenecek. Ayrıca, kurulacak alt komisyonda belirlenacak 12 isimden 4'ü kamu denetçisi olarak atanacak.

TBMM Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon Mehmet Akarca, Burhanettin Sağsöz ve Şinasi Yurdakul'u kamu başdenetçisi adayı olarak belirledi. Karma komisyon, Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık başkanlığında toplandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr