11.11.2019-10:22 (Son Güncelleme:11.11.2019-10:02)

Kahvaltılık Mayalı Poğaça Tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi poğaçalar, hem doyurucu hem de lezzetli hamur işlerindendir. Pastane poğaçalarını sevmiyor ve kendi elinizle kendi poğaçanızı yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.

Enfes doyurucu ve mis gibi kokan bir paoğaça tarifine kim hayır diyebilir ki? İşte sıcacık tarifi ile kahvaltılık poğaça yapımı.

MAYALI POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paketyaş maya (42 gram), 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 tepeleme çay kaşığı tuz, 7 su bardağı un(aldığı kadar), 1 adet yumurta

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI:

1 su bardağı ılık su ile 1 su bardağı ılık sütü genişce bir karıştırma kabının içine alın. 1 paket kuru maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri de katıp karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması adına 5 dakika süre ile bekletin. Maya hepten eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ , 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı tuzu ilave edin.

Unu azar azar katıp hamuru toparlanana dek yoğurmaya başlayın.Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvam alana bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini streç film ve nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika oda ısısında mayalanması için bırakın. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak avuç içinizde yuvarlayarak biçim verin.Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.Son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika süre ile pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr