03.07.2020-14:23
(Son Güncelleme:03.07.2020-15:31)
İçine çikolata sosu ile veya erimiş kaşar ile akşam ise tavuk veya kıyma harcıyla her öğün tüketilmeye müsait. Ancak sabahların kesinlikle vazgeçilmezi eğer yapmaya vaktiniz varsa uzun kahvaltılarda, gelen misafirlerinde hemen hepsi sevecektir. Pazar günü kahvaltı sohbetlerine neşe katacak kahvaltılık krep tarifimiz.
Malzemeler
• 1 çay bardağı un
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı su
• 1 yumurta
• 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
• 1 tutam tuz
Yapılışı
• Öncelikle bir yoğurma kabına unu koyarak başlayın işe.
• Ardından una yavaş yavaş sütünü ekleyin ve bunu yaparken bir çırpıcı ile karıştırın.
• Unun süt ile karışırken topaklanmaması önemli. Sonrasında ise suyu koyun ve karıştırmaya devam edin.
• En son ise yumurtayı karıştırıp hepsi homojen ve pürüzsün olacak şekilde karıştırın. Ardından biraz tuz ve 1 çorba kaşığı da erimiş tereyağı ekleyin.
• Ancak tereyağını eklerken çok sıcak olmamasına dikkat edin aksi halde çok sıcak oldu için krep pişecek ve istenmeyen bir sonuç doğuracaktır bu yüzden ılık sıcaklıkta erimiş tereyağı dökmelisiniz.
• Krepin güzel olmasındaki noktalardan biri kesinlikle beklemesi eğer krepinizi 2 saat kadar bekletirseniz bütün malzemeler iyice iç içe geçecek ve kıvam biraz daha yoğunlaşacaktır.
• Bu da krepinizin çok daha güzel olmasını sağlayacaktır. Bir diğeri ise pürüzsüz kıvamı.
• Eğer çok güzel çırptığınızda bile topaklanma oluyorsa bunu da önlemek için bir süzgeçten geçirip topaklanma etkisinin yok olmasını sağlayabilirsiniz.
• Şimdi pişme işlemine geçebiliriz. Kahvaltılık krep tarifine devam ediyoruz.
• Öncelikle bir tava alın ve 1,2 damla kadar sıvı yağ dökün ardından sıvı yağ kızınca 1 kepçe kadar krepi dökün ve tavada yayın. Sonrasında ise tavayı sürekli hareket ettirerek ve alt üst sürekli çevirerek pişirin.
• Her bir tarafı için yaklaşık 2 dakika kadar zaman yeterli olacaktır.
• Eğer ateşte çok tutarsanız kesinlikle krep çok çabuk yanacaktır. O yüzden sürekli başında durup pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz.
• Ayrıca pişirirken dikkat etmeniz gerekenlerde biri de bir tarafı pişip siz tavayı sallayınca oynamıyor durumda ise çevirmeye çalışmayın.
• Çünkü krepin bir yüzü piştiğinde kendini salar ve tavayı hareket ettirdiğinizde oynar.
• Eğer siz tam pişmeden çevirmeye çalışırsanız krep yırtılabilir ve düzeltmekte son derece zorlanacaksınızdır.
• Ve işte krepler hazır.
• Bu verilen ölçülerden yaklaşık olarak 7 adet orta boy krep elde edeceksinizdir. Buda iki kişi için ideal olacaktır.
• Eğer daha fazla kişi iseniz malzemeleri katlayarak harcınızı çoğaltabilir ve daha fazla yapabilirsiniz kahvaltılık krep tarifinizi içine reçel, çikolata sosu da sürerek yiyebilir ya da kaşar peyniri veya herhangi peynirler, pastırmalar koyarak tüketebilirsiniz. Tarif bizden nasıl yemek istediğinizi size bırakıyoruz. Afiyet olsun
Malzemeler
• 1 çay bardağı un
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı su
• 1 yumurta
• 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
• 1 tutam tuz
Yapılışı
• Öncelikle bir yoğurma kabına unu koyarak başlayın işe.
• Ardından una yavaş yavaş sütünü ekleyin ve bunu yaparken bir çırpıcı ile karıştırın.
• Unun süt ile karışırken topaklanmaması önemli. Sonrasında ise suyu koyun ve karıştırmaya devam edin.
• En son ise yumurtayı karıştırıp hepsi homojen ve pürüzsün olacak şekilde karıştırın. Ardından biraz tuz ve 1 çorba kaşığı da erimiş tereyağı ekleyin.
• Ancak tereyağını eklerken çok sıcak olmamasına dikkat edin aksi halde çok sıcak oldu için krep pişecek ve istenmeyen bir sonuç doğuracaktır bu yüzden ılık sıcaklıkta erimiş tereyağı dökmelisiniz.
• Krepin güzel olmasındaki noktalardan biri kesinlikle beklemesi eğer krepinizi 2 saat kadar bekletirseniz bütün malzemeler iyice iç içe geçecek ve kıvam biraz daha yoğunlaşacaktır.
• Bu da krepinizin çok daha güzel olmasını sağlayacaktır. Bir diğeri ise pürüzsüz kıvamı.
• Eğer çok güzel çırptığınızda bile topaklanma oluyorsa bunu da önlemek için bir süzgeçten geçirip topaklanma etkisinin yok olmasını sağlayabilirsiniz.
• Şimdi pişme işlemine geçebiliriz. Kahvaltılık krep tarifine devam ediyoruz.
• Öncelikle bir tava alın ve 1,2 damla kadar sıvı yağ dökün ardından sıvı yağ kızınca 1 kepçe kadar krepi dökün ve tavada yayın. Sonrasında ise tavayı sürekli hareket ettirerek ve alt üst sürekli çevirerek pişirin.
• Her bir tarafı için yaklaşık 2 dakika kadar zaman yeterli olacaktır.
• Eğer ateşte çok tutarsanız kesinlikle krep çok çabuk yanacaktır. O yüzden sürekli başında durup pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz.
• Ayrıca pişirirken dikkat etmeniz gerekenlerde biri de bir tarafı pişip siz tavayı sallayınca oynamıyor durumda ise çevirmeye çalışmayın.
• Çünkü krepin bir yüzü piştiğinde kendini salar ve tavayı hareket ettirdiğinizde oynar.
• Eğer siz tam pişmeden çevirmeye çalışırsanız krep yırtılabilir ve düzeltmekte son derece zorlanacaksınızdır.
• Ve işte krepler hazır.
• Bu verilen ölçülerden yaklaşık olarak 7 adet orta boy krep elde edeceksinizdir. Buda iki kişi için ideal olacaktır.
• Eğer daha fazla kişi iseniz malzemeleri katlayarak harcınızı çoğaltabilir ve daha fazla yapabilirsiniz kahvaltılık krep tarifinizi içine reçel, çikolata sosu da sürerek yiyebilir ya da kaşar peyniri veya herhangi peynirler, pastırmalar koyarak tüketebilirsiniz. Tarif bizden nasıl yemek istediğinizi size bırakıyoruz. Afiyet olsun
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ