11.03.2020-10:55
(Son Güncelleme:11.03.2020-10:52)
KAHVALTILIK ÇEMEN İÇİN MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1/2 tatlı kaşığı çemen tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kişniş tozu
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı hardal tozu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
KAHVALTILIK ÇEMEN HAZIRLAMANIN PÜF NOKTASI
Kahvaltılık çemene arzuya göre toz haline getirdiğiniz ceviz içi ekleyebilirsiniz. Damak tadınıza uyan baharatları ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız çemeni, kapağı kapalı kavanozda 1 ya da 2 gün muhafaza etmeniz tadının oturmasını sağlayacaktır. Yöreden yöreye yapımı değişiklik gösteren çemen tarifini, fazla oranda pul biberi kemik ya da et suyuyla ezip macun haline getirdikten sonra baharatlar ve sarımsak ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz.
KAHVALTILIK ÇEMEN NASIL HAZIRLANIR?
- Kahvaltılık çemen hazırlığı için; uç kısımlarını kesip kabuklarını soyduğunuz sarımsakları havanda tuzla ezin.
- Domates ve biber salçalarını bir kaseye alıp tahta kaşıkla karıştırın.
- Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tatlı kırmızı biber, galeta unu, çemen tozu, kişniş tozu, kimyon, hardal tozu ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın.
- Hazırladığınız baharat karışımını salça karışımıyla harmanlayıp kıvam almasını sağlayın. Gerekirse sonradan eklediğiniz çok az miktarda ılık su ya da zeytinyağı ilavesiyle kıvamını bağlayın.
- Kapağı kapalı cam bir kavanozda bir gün boyunca muhafaza edip kahvaltıda sevdiklerinizle paylaşın, farklı sos yapımlarında kullanın.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ