Kahvaltıların Vazgeçilmezi Acuka Nasıl Yapılır? Acuka Tarifi
Kahvaltıların en sevilen acı tatlarından olan acuka nasıl hazırlanır? Cevizle beraber tüketilmesi lezzetine lezzet katan acı sos, evde kolaylıkla hazırlanabilen doğal tatlarımızdan. Peki acuka yaparken nelere dikkat edilmeli? Acukanın olmazsa olmazı neler? Gelin birlikte bakalım.
Kahvaltıda enfes bir lezzet olan acuka, hazırı marketlerde oldukça tercih edilen soslardan. Eğer evde kendi acukanızı yapmak isterseniz de işte sizler için tarifi.
ACUKA TARİFİ
Malzemeler:
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası-1 çay kaşığı kimyon
-3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
-2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
-1 yemek kaşığı susam
-1 çay kaşığı pul biber
-Yarım çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kekik
-1 dilim bayat ekmek yada 2 yemek kaşığı galeta unu
-2 yemek kaşığı sıvı yağı
-5–6 dakika kavurduktan sonra içine sarımsakları atın.
-Biraz daha kavurup ocaktan indirin ve üzerine ekmek içini dövülmüş cevizi ve baharatları katıp iyice karıştırın.
-Baharatları damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.