Omlet, kahvaltı da yenilen en sağlıklı yemeklerden biridir. Sade omlet ile birlikte içine katılan peynir, et, sebze çeşitleri ile farklı tatlarda çeşitleri yapılmaktadır.
PEYNİRLİ OMLET TARİFİ
MALZEMELER
- 2 dilim beyaz peynir
- 2 yumurta
- 2 tatlı kaşığı nane
NASIL YAPILIR?
Peyniri derin bir kabın içerisine alın. Çatal yardımıyla ezin. Beyaz peynir kullanabileceğiniz gibi damak zevkinize göre keçi peyniri, tulum peyniri çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Peynirin yapısı tuzlu olduğu için fazladan tuz kullanmanıza gere yoktur.
Peyniri ezdikten sonra yumurtalar kabın içerisine kırılır. Üzerine iki tatlı kaşığı kadar nane ekleyerek karıştırın.
Ardından ocağı yakıp biraz ısındıktan sonra tavanın içine sıvı yağı ekleyin. Sonra içerisine yumurta harcını dökün. Kapağı kapatıp pişmeye bırakın. Alt tarafı kızaran peynirli omletin diğer tarafını çevirerek o kısmını da pişirin. Bu adımdan sonra omletinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
PİZZA OMLET TARİFİ
MALZEMELER
- 8 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
- 4 tatlı kaşığı salça
- Siyah zeytin
- 85 gr cheddar ya da kaşar peyniri
NASIL YAPILIR?
Yanmaz tava içine zeytinyağını koyarak ısıtın. Ardından yumurtaları bir baka kırarak içine kekik, karabiber, tuz katınız ve iyice çırpın. Sonra ısınmış tavaya dökün. 4-5 dakika pişirdikten sonra üzerine salça sürün. Peynir ve zeytin ekledikten sonra kapağı kapatın. Peynir eriyene kadar bu şekilde bekletin. Ve omletiniz hazır.
PATATESLİ SUCUKLU OMLET TARİFİ
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 250 gr sucuk
- 1 çay bardağı doğranmış kaşar peynir
NASIL YAPILIR?
İlk olarak patatesleri ve sucukları doğrayarak kızartın. Sonrasında yanmaz tavada tereyağını eritin. Ardından içine patates ve sucukları ekleyin. Bir kapta tuz ve karabiberler ile çırpılmış yumurtayı üzerine ekleyin. Son adım olarak üzerine kaşar peynirleri dizin. Kapağı kapatarak peynirlerin erimesini bekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar sonra omletiniz hazır olmuş olacak.