19.10.2024-17:27 (Son Güncelleme:19.10.2024-17:27)

Kahramanmaraş'ta Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için Kahramanmaraş'ta gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

Kahramanmaraş'ta Gıyabi Cenaze Namazı

Yahya Sinvar, İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak anılmakta. Bu bağlamda, Kahramanmaraş'ta onun anısına gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

İkindi Namazında Düzenlenen Tören

Kahramanmaraş Platformu öncülüğünde yapılan tören, merkez Onikişubat ilçesindeki Esat Coşan Camisi önünde gerçekleştirildi. İkindi namazının ardından toplanan kalabalık, Sinvar ve Filistin'de yaşamını yitirenler için dua etti.

Yahya Sinvar'ın Anılması

Törende grup adına bir konuşma gerçekleştiren Süleyman Erayman, Yahya Sinvar'ı yiğit, mert, cesur ve şehadete adanmış bir kişi olarak tanımladı. Erayman, Sinvar'ın adını andıklarında akıllarında canlanan güçlü portreyi şu sözlerle ifade etti:

"Kanının son damlasına kadar ordusunun başında işgalcilerle çarpışan Yahya Sinvar, son anlarında dahi elindeki bombayla işgalcilere direndi. Allah ondan razı olsun ve şehadetini kabul buyursun."

Erayman, Yahya Sinvar’ın mücadelesinin tüm insanlığa samimiyet dersi verdiğini vurguladı. "Bedel ödemenin ne anlama geldiğini gösteren o aziz komutan, arkasında yas tutulacak bir ölüm değil, tam anlamıyla imrenilecek bir hikaye bıraktı." diye ekledi.

İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için Kahramanmaraş'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr