04.10.2024-13:05 (Son Güncelleme:04.10.2024-13:05)

Kahramanmaraş'ta Şehit Çocuklarına Destek Projesi Hayata Geçirildi

Kahramanmaraş'ta Vali ve Belediye Başkanı, şehit çocuklarını okullarına götürdü.

Kahramanmaraş'ta Anlamlı Bir Gün

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 21 şehit çocuğunu evlerinden alarak okullarına götürdü. Bu anlamlı etkinlik, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından başlatılan "Babamın Arkadaşı" projesi çerçevesinde gerçekleştirildi.

Şehit Çocukları ile Bir Araya Gelindi

Vali Ünlüer ile Başkan Görgel, Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün oğulları Metin Musab ve Haşim Yenigül ile diğer şehit çocuklarını evlerinden alarak okula kadar eşlik etti. Etkinlikte, farklı bölgelerde terör saldırılarında şehit olan askerlerin çocuklarına da destek verildi.

Vali Ünlüer'in Açıklamaları

Vali Mükerrem Ünlüer, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlerin çocuklarını her zaman yanlarında hissettiklerini belirtti. "Bugün burada, onların yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şehit kardeşlerimizin emanetlerine sahip çıkıyoruz," dedi.

Belediye Başkanı Görgel'in Dilekleri

Başkan Fırat Görgel, şehit çocuklarıyla birlikte vakit geçirmenin kendileri için büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Küpeli'nin Düşünceleri

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mehmet Ali Küpeli, 2019 yılına dayanan projeye gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirtti. Proje kapsamında 21 şehit çocuğun, ailelerinden alınarak okullarına bırakıldığına dikkat çekti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından hayata geçirilen "Babamın Arkadaşı" projesi kapsamında, 21 şehit çocuğu ailelerinden teslim alınarak makam araçlarıyla okullarına bırakıldı. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz'ün kızı Eylül Ekin'e sınıfına kadar eşlik etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr